Cindy Crawford vs. Gisele Bündchen. Moştenirea supermodelelor

19 octombrie, 2015
Spring and Summer Fashion Shows, Paris, France    Oct 1996 jpeg
image

Avem două supermodele din generaţii diferite: un icon al frumuseţii clasic americane şi unul al exotismului brazilian. Ambele celebrează erele lor de frumuseţe prin două cărţi, însă diferenţele sunt pe măsura înălţimii lor.

Cynthia Ann Crawford

Daddy Long legs

Născută în: 20 februarie 1966

Măsuri: 1,75 m; 86-65-91

Căsătorită cu: Rande Gerber (din 1998)

Copii: Presley (16) şi Kaia (14)

image

Este unul dintre supermodelele originale, precum Naomi Camp-bell, Christy Turlington ori Linda Evangelista, şi nici acum, în pragul împlinirii a 50 de ani şi după doi copii, imaginea ei de divă nu s-a estompat. Ca tribut adus celor 30 de ani de modelling, Cindy lansează o istorie detaliată a poveştilor care i-au format carie­ra şi viaţa personală, ilustrate cu fotografii iconice semnate de legen­darii Annie Leibovitz, Arthur Elgort, Helmut Newton, Irving Penn şi Herb Ritts, cât şi cu imagini exclusive din arhiva personală.

Cartea publicată: Becoming by Cindy Crawford

Cartea autobiografică, publicată pe 29 septembrie la preţul de 30 dolari, include multe mărturisiri intime, inclusiv despre moartea unuia dintre fraţii ei, Jeff, la doar patru ani, din cauza leucemiei, pe când ea avea opt. Tragedie care i-a distrus familia, patru ani mai târ­ziu. „A fost a doua lovitură dată inocenţei mele“, spune Cindy despre divorţul părinţilor ei – un electrician şi o mamă casnică, din Illinois. Asta n-a împiedicat-o să fie prima din clasă şi să primească o bursă la Universitatea de Nord din Chicago, la specializarea... inginerie chimică. Imediat după ce a fost preluată de un agent, la 16 ani, modelul a renunţat la cursuri şi la jobul de vară petrecut pe câmpuri de porumb. Dar a ţinut să arate şi latura neplăcută a industriei, în această carte. La 18, poza într-o saună prea sufocantă. „Am bătut în uşă să pot ieşi, dar ori eram ameţită, ori fotograful chiar râdea dincolo şi nu mi-a dat drumul. Am leşi­nat!“. Iar legat de Richard Gere, cu care s-a măritat în 1991, n-are cuvinte de laudă. Pe când alegea pozele pen­tru Playboy (1988), şi-a dat seama că Richard, pe care abia-l cunoscuse, trăgea cu ochiul: „Una e să te uiţi la poze cu tine goală, alta e s-o faci de faţă cu un străin care e, totodată, unul dintre cele mai mari staruri“. În schimb, al doilea soţ, Rande Gerber, n-a fost de acord cu a doua apariţie a ei în revista pentru bărbaţi. Cindy recunoaşte, însă, că maternita­tea a schimbat-o pe viaţă, în bine. „Talia e mai mare, sânii şi-au mai pierdut din fermitate şi am cearcăne. A fi părinte şi a iubi un copil sunt cele mai altruiste lucruri pe care le poţi face“.

image

Adio, modelling!

Cindy a spus „Adio!“ modellingului full-time în 2000, pe când avea 35 de ani, iar acum se ocupă de diverse proiecte – o linie de cosmetice, o linie de mobilier – şi de unele apariţii ocazionale în reviste.

 

Gisele Caroline Bündchen

Return of the Sexy Model

20 iulie 1980

1,80 m; 89-63-89

Tom Brady (din 2009)

Benjamin (6) şi Vivian (3)

image

Cel mai cunoscut model Victoria’s Secret este, pentru al nouălea an consecutiv, cel mai bine plătit model din lume, cu un salariu de 44 de milioane de dolari – cu 35 de milioane mai mult decât Cara Delevingne, clasată pe locul doi în top. Însă celebritatea ei nu se datorează averii, ci faptului că „a rea­dus modelul sexy“ în prim-plan, conform revistei Vogue. Pentru cei care-şi făceau griji că nu îi vor mai vedea trupul perfect, Gisele lan­sează în noiembrie un volum apetisant de fotografii, inclusiv nud, din cei 20 de ani de carieră, culminând pe copertă cu legendarul nud realizat de Irving Penn.

Cartea publicată: Gisele

Tomul ilustrat va fi în ediţie limitată, un exemplar având 300 de pagini. Spre deosebire de Cindy, veterana catwalkului, Gisele nu a dorit o autobiografie, dar cele 300 de fotografii sunt însoţite de gânduri personale şi tributuri aduse ei de prieteni, familie şi lideri din indus­trie. „Va explica de ce şi cum a ajuns ea unul dintre cele mai bune modele din toate timpurile“, a scuzat editura Taschen preţul piperat de 700 dolari, menţionând că tot profitul va fi donat în scop caritabil

image

Şi frumuseţea braziliană a renunţat la modelling tot la 35 de ani, anul acesta: „Astăzi, după 20 de ani în industrie, e un privilegiu să particip la ultimul meu show de modă, dar să şi lucrez în alte arii ale afacerii.“ Întrebată de ce a renunţat, Gisele a motivat: „Trupul îmi spune automat dacă ceea ce fac merită, şi acum m-a rugat să mă opresc“.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg