Cine a fost femeia care l-a descoperit pe Elvis Presley? Azi Regele Rock'n'roll ar fi împlinit 86 de ani

8 ianuarie, 2021
1 marion 1 jpg jpeg

Povestea culmilor carierei lui Elvis rămâne în istorie, dar puţini ştiu cine a fost cea care i-a decoperit talentul

Totul s-a întâmplat pe 18 iulie 1953, când Elvis avea 18 ani, abia absolvise liceul şi s-a oprit la studioul lui Sam Phillips din Memphis, Sun Records, pentru a înregistra un disc. Marion Keisker, pe care mulţi o menţionează nedrept ca fiind secretara studioului, a avut un rol esenţial în acea zi - pentru că era weekend şi se afla singură la sediul Sun Records. În realitate, Marion era în acea vreme un nume cunoscut în lumea radioului, avea ochi şi ureche formate pentru a remarca artiştii cu viitor. Iar ea a văzut imediat că Elvis era altfel. Avea un farmec personal şi arăta diferit. Marion l-a întrebat ce fel de cântăreţ este. "Cânt tot felul de cântece", i-a răspuns Elvis. "Ca cine cânţi?", a continuat Marion, dorind să-i identifice stilul, dar şi obişnuită fiind cu imitatorii de duzină care treceau pragul studioului. "Ca nimeni!", a fost răspunsul lui istoric. 

O versiune a poveştii spune că Elvis dorea să facă un disc pentru a-l oferi drept cadou mamei sale de ziua ei - însă mama lui, Gladys, era născută în aprilie, iar acest moment s-a petrecut în iulie. Elvis a înregistrat atunci două piese - "My Happiness" şi "That's when Your Heartaches Begin". Pe la jumătatea primului cântec, Marion şi-a dat seama că Elvis era, într-adevăr, aparte - şi a decis că vrea să înregistreze şi pentru arhiva studioului, ca să îl poată auzi şi proprietarul Sam Phillips. Decizia ei a fost una esenţială, fiind singură la studio. Dacă Marion nu ar fi luat atunci acea hotărâre, Elvis ar mai fi avut de aşteptat până să fie descoperit... Ea şi-a amintit atunci vorbele lui Sam: "Dacă aş găsi un alb care să cânte ca un negru, aş câştiga un milion de dolari!" Marion a simţit că Elvis era acela. I-a văzut imediat potenţialul. Ulterior, însă, Sam, dornic de cât mai multă glorie, a susţinut că el a fost cel care l-a descoperit... Acel disc făcut atunci de Elvis cu suma de 3,25 dolari a fost vândut la licitaţie în anul 2015 cu suma de 300.000 de dolari. 

marion 2 jpg jpeg

Născută în 1917 în Memphis, Marion era o apropiată a lui Sam Phillips - lucrase la postul de radio WREC, acolo unde lucra şi Sam, devenind apoi managera unei staţii de radio. Aşadar, abilităţile ei le depăşeau mult pe cele ale unei secretare, aşa cum unii au menţionat-o în povestea debutului lui Elvis. După ce a plecat din radio, a ales să lucreze în continuare cu Sam la studioul lui - de unde a plecat în 1957, alegând apoi un straniu traseu profesional: a început să se ocupe de un post de televiziune al forţelor armate americane în Germania. Pare ca şi cum universul ar fi ales să fie omul potrivit la momentul potrivit în acea zi din iulie 1953 pentru a-l descoperi pe Elvis. Marion s-a stins din viaţă în 1989, la 72 de ani.

marion 3 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Blake Lively GettyImages 2151190414 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg