Cine a fost tatăl Rominei Power: Tyrone Power, marele star hollywoodian, cu o tumultuoasă viaţă bisexuală

27 august, 2020
romina si tyrone jpeg

Faima lui Tyrone Power a fost la apogeu din anii '30 în anii '50, devenind un veritabil sex simbol

Născut în Cincinnati în 1914, Tyrone se trăgea dinntr-o familie de actori. Tatăl lui, Tyrone Sr., tot actor, i-a murit chiar în braţe, în 1931, suferind un infarct. Acela a fost momentul când Juniorul a decis că va duce mai departe moştenirea actoricească a tatălui său. Şi a dus-o la apogeu, bucurându-se de o faimă uriaşă. Astfel că în 1939, când s-a însurat cu actriţa franceză Annabella, pe care o cunoscuse la studiourile 20th Century Fox, Tyrone era unul dintre cei mai râvniţi burlaci de la Hollywood. S-a îndrăgostit de Annabella în timp ce au filmat împreună pentru pelicula Suez şi dragostea a fost atât de mare, încât actorul a adoptat-o pe fiica ei, Anne. Dar Tyrone îşi dorea un fiu al lui, care să fie tot actor - la fel cum se întâmplase şi în cazul lui. Iar faptul că Annabella nu i-a putut dărui un copil a măcinat încet, dar sigur mariajul. 

După despărţire, Tyrone a avut o relaţie cu celebra actriţă Lana Turner. Şi, cel puţin ciudat, în autobiografia ei din 1982, Lana a scris că a rămas însărcinată cu copilul lui Tyrone, dar a ales să facă avort: oare nu i-a spus lui Tyrone sau Tyrone îşi dorea un copil, dar nu cu ea, Lana neavând o reputaţie prea curată? Oricum ar fi, legătura lor nu a durat mult.

stanga
dreapta
2 tyrone 2 jpg jpeg
3 tyrone 3 jpg jpeg
4 linda si cele doua fiice gettyimages 931710150 jpg jpeg
5 romina si tyrone jpg jpeg

Dar dragostea i-a surâs din nou lui Tyrone în 1948, la 34 de ani, când s-a îndrăgostit de actriţa mexicană Linda Christian. Cei doi s-au căsătorit pe 27 ianuarie 1949, la Roma, fiind aşteptaţi de 10.000 de fani la ieşirea din biserică. De data aceasta, Tyrone a căpătat moştenitorii doriţi, dar nu a fost uşor. Linda a pierdut 3 sarcini înainte de a o avea pe Romina Power, venită pe lume pe 2 octombrie 1951. Doi ani mai târziu a mai născut o fiică, pe Taryn (foto jos: Linda, alături de fiicele ei). Totuşi, bucuria de a avea două fete se pare că nu i-a fost de ajuns starului hollywoodian, care începuse să se distanţeze de familie. Se bucura de copii, dar tot voia un băiat. Linda a publicat ulterior o carte de memorii în care a mărturisit că mariajul ei a fost distrus de infidelităţile soţului, care nu rezista ispitelor aduse la pachet de succesul pe care-l avea.

4 linda si cele doua fiice gettyimages 931710150 jpg jpeg

Mândră din fire, Linda s-a răzbunat, având şi ea o aventură cu Edmund Purdom. O alegere care a dus la o confruntare a orgoliilor, fiindcă deşi Tyrone îşi înşela soţia, nu suporta gândul că ea a făcut la fel - astfel că în 1955 cei doi au divorţat. Şi deşi a jurat că nu se va mai însura niciodată, a făcut din nou pasul în 1958, însurându-se cu Deborah Ann Minardos, cea care i l-a dăruit, în sfârşit, pe Tyrone Jr. Fiul la care visase de atâta timp. Actorul avea 44 de ani când a devenit tată de băiat. Dar nu a reuşit să se bucure prea mult de asta. În acelaşi an a plecat la Madrid, ca să filmeze Solomon şi Sheba, alături de Gina Lollobrigida. A apucat să filmeze cam 75% din film, când a suferit un infarct, la fel ca tatăl lui. 

2 tyrone 2 jpg jpeg

După moartea lui, au apărut dezvăluiri şocant despre el. Bunăoară, în tomul The Secret Life of Tyrone Power, publicat în 1979, autorul Hector Arce susţine că actorul dusese o viaţă paralelă secretă, în care s-a bucurat de aventuri cu bărbaţi. Printre aceştia, compozitorul Lorenz Hart, dar şi actorul Cesar Romero, care a şi dat interviuri după moartea lui Tyrone, oferind amănunte picante despre preferinţele lui sexuale. Marea iubire masculină a actorului se pare, însă, că ar fi fost un tehnician de la 20th Century Fox, cu care ar fi avut o îndelungată relaţie. Actorul britanic Bobo Monkhouse a povestit în autobiografia lui din 1994 că a refuzat avansurile insistente ale lui Tyrone. A acceptat, în schimb, un alt sex simbol: Errol Flynn. Errol şi Tyrone s-ar fi iubit intens pe ascuns, potrivit cărţii lui Charles Higham, Errol Flynn: The Untold Story. Interesant este, însă, că Tyrone era insaţiabil din punct de vedere sexual. Îi plăceau şi femeile în egală măsură, printre aventurile sale numărându-se cea cu o foarte tânără Judy Garland, care a avut prima cădere nervoasă după despărţirea de el. 

3 tyrone 3 jpg jpeg

Ce spune Romina Power despre celebrul ei tată? Ea avea doar 7 ani când părinnţii ei s-au despărţit. "Nu am amintiri cu tata, din păcate", a spus artista. "Toate amintirile ele din copilărie încep, de fapt, după moartea lui. Aşa că singurul mod de a-l vedea a fost să-i urmăresc filmele. Dar mi-aş fi dorit să găsesc mai multe interviuri cu el, în care să îl văd pe el în realitate, nu interpretând un rol". La 54 de ani, dorinţa ei de a-şi cunoaşte tatăl cât mai bine cu putinţă s-a materializat într-o carte pe care a publicat-o, Searching for My Father, după 25 de ani de cercetări şi documentare cu oameni care îl cunoscuseră. Totuşi, Romina a ales decenţa în privinţa tatălui ei, preferând să sublinieze doar numeroasele lui aventuri cu femei. "Era îndrăgostit de ideea de a fi îndrăgostit", spune cineva citat de ea în carte. Recente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg