Cine cu cine s-a iubit în Hollywoodul de altădată

14 martie, 2016
Shirley MacLaine 2 jpeg

Vechea gardă de la Hollywood a scos de la naftalină amorurile nebune şi amantlâcurile în care s-a implicat trup şi suflet în tinereţe. Iar dezvăluirile lor fac să roşească până şi noua şi teribila generaţie de actori.

Vechea gardă de la Hollywood a scos de la naftalină amorurile nebune şi amantlâcurile în care s-a implicat trup şi suflet în tinereţe. Iar dezvăluirile lor fac să roşească până şi noua şi teribila generaţie de actori.

Elizabeth Taylor

Cea mai recentă biografie a actriţei, „Elizabeth Taylor: There is Nothing Like a Dame“, semnată de Danforth Prince şi Darwin Potter, scoate în prim plan relaţia specială pe care Liz a avut-o cu fostul preşedinte american Ronald Reagan. Conform descoperirilor celor doi autori, cel care avea să devină primul om în stat a invitat-o, în 1947, pe adolescenta cu ochi violeţi la reşedinţa lui din Hollywood Hills, iar vizita de curtoazie a prins, pe nesimţite, tentă erotică: „Reagan s-a purtat cu mine de parcă aş fi fost o femeie matură. Ne-am aşezat pe canapea şi eram sigură că şi-ar fi dorit să preia frâiele, dar părea prea ruşinos ca să facă primul pas. Şi-atunci am jucat eu rolul «vânătorului». După un preludiu înfocat pe canapea, am ajuns repejor în dormitor“, i-ar fi mărturisit Taylor unui apropiat. Iar picanteriile de-abia acum ni se dezvăluie: frumoasa vedetă şi politicianul n-au păstrat numai pentru ei senzaţiile tari pe care le experimentau, ci le-au împărtăşit cu alţi doritori de plăceri carnele – printre care şi actorul Robert Stack –, iar escapadele lor sexuale erau, de obicei, găzduite de piscina fostului preşedinte.

Dintre numeroasele aventuri pasionale pe care Elizabeth le-a avut (printre care şi cele cu Tony Curtis, Paul Newman şi Frank Sinatra), numai povestea de dragoste cu Richard Burton a avut un impact deosebit asupra legendei cinematografiei americane. „E o iubită extraordinară, e sălbatică, dar şi timidă, spirituală şi greu de păcălit. E frumoasă dincolo de orice vis pornografic, poate fi arogantă şi îndărătnică, dar şi iertătoare şi iubitoare. O voi iubi pentru totdeauna!“, a scris Burton într-un jurnal intim.

Warren Beatty

image

Se spune că e mai uşor să numeri stelele de pe cer decât iubitele starului din „Bonnie and Clyde“. Un singur om s-a aventurat să calculeze numărul total de femei care-au trecut prin dormitorul vedetei. E vorba despre Peter Biskind, autorul biografiei „Star: How Warren Beatty Seduced America“. Concluzia lui e că veritabilul playboy al generaţiei sale - care şi-a pierdut virginitatea abia la 20 de ani, dar a recuperat timpul pierdut în deceniile care-au urmat - a însumat, de-a lungul vieţii sale năbădăioase, un număr de 12.000 de cuceriri. Mai exact „12.775, dacă e să nu mai luăm în calcul şi partidele rapide din timpul zilei, vizitele inopinate, pipăiturile ocazionale şi săruturile furate“, după cum depune mărturie autorul volumului autorizat chiar de actor. Din lista nesfârşită a partenerelor pe care Warren (78) le-a avut până să se însoare cu Annette Bening fac parte, după cum era de aşteptat, şi câteva nume celebre, printre care se numără: Natalie Wood, Brigitte Bardot, Jane Fonda, Joan Collins, Faye Dunaway, Isabelle Adjani şi Madonna. Elisabeth Taylor, o altă fostă iubită de-ale sale, a comentat, la un moment dat, prestaţia lui Beatty din intimitate: „Dacă ar fi să-i acord o notă de la 1 la 10, îi dau 15!“ Iar Joan Collins i-a ţinut acesteia isonul: „După şase partide pe zi, nu mai eram în stare să rezist. El pur şi simplu nu se mai oprea! Toată energia asta incredibilă probabil că provenea de la vitaminele pe care le tot lua.“

Diane Keaton

image

Al Pacino, Jack Nicholson, Woody Allen şi Warren Beatty. Nu sunt protagoniştii unui nou blockbuster hollywoodian, ci foştii parteneri de aşternut ai vedetei din „Annie Hall“, după cum chiar ea a recunoscut, pe 2 octombrie, într-un interviu acordat „Ladies’ Home Journal“. Atrasă fatalmente de „monştrii sacri imposibil de îmblânzit“, Diane (70) n-a ajuns niciodată la altar. De fapt, acesta a fost motivul pentru care şi-a încheiat socotelile cu Pacino: „Dragul de Al, biata de mine! Nu m-am oprit din a insista să se însoare cu mine“, a declarat actriţa, care-şi începuse idila cu „Naşul“ în 1987, după ce s-au întâlnit întâmplător într-o sală de montaj. „Voiam să mă dorească şi el la fel de mult precum îl doream eu. Voiam să mă iubească!“, a mărturisit Keaton. Punctul culminant al idilei lor s-a petrecut la începutul anilor ’90, când se aflau amândoi pe canapeaua unui psiholog, disecând intenţia lui Pacino de a nu se lega pe viaţă de iubita sa. „După separarea de Al, am pierdut orice urmă de încredere în puterea mea de seducţie“, adaugă cu tristeţe actriţa.

Anterior acestei relaţii intense, starul din „Baby Boom“ şi-a petrecut aproape 10 ani – cel puţin la fel de înflăcăraţi – cu Woody Allen. Din momentul în care s-au cunoscut, în 1968, la o audiţie pentru un rol în piesa lui, „Play It Again, Sam“, Diane s-a îndrăgostit până peste cap de şarmantul regizor. „Ceea ce m-a atras în mod deosebit la el a fost fizicul lui, pe care-l alintam «chestia albă». Împărtăşeam plăcerea de-a ne tortura reciproc cu eşecuri. Ne insultam constant“, a recunoscut vedeta. Ce i-a despărţit? „Bulimia mea s-a dovedit mai puternică decât iubirea pentru Woody. Patetic, dar adevărat“, conchide Diane.

La fel de fascinată a fost Keaton de Warren Beatty. Încă din adolescenţă l-a îndrăgit pe cel care o săruta atât de convingător pe Natalie Wood în filmul „Splendoare în iarbă“. „Când mă privea, deveneam subit cea mai captivantă persoană din lume“, rememorează actriţa. Şi avea dreptate să fie sedusă de un bărbat arătos, care cunoştea pe de rost fiecare truc specific unui Don Juan autentic: când a descoperit că Diane se teme de zbor, Warren s-a urcat în avion cu ea, doar pentru a o ţine de mână tot drumul, după care a luat prima cursă înapoi. Nici măcar „cuceritorul în serie“ Jack Nicholson, care se poate lăuda cu un număr impresionant de iubite – cam 2.000 la număr – , n-a recurs la asemenea gesturi cu impact preconizat. Când scenariul filmului „Something’s Gotta Give“ i-a impus Dianei apropierea de legendarul actor, ea s-a pierdut cu firea: „Nu ştiu ce-a simţit el când ne-am sărutat, dar eu simţeam în tot corpul fiorii primei iubiri din nou şi din nou. Era Jack, nimeni altul!“ Nici Nicholson n-a zăbovit mult în viaţa ei, însă amintirea celor câteva clipe petrecute împreună îi provoacă actriţei fiori şi-n ziua de azi.  

Jane Fonda

image

Vedeta din „Desculţ în parc“ a luat întreaga lume prin surprindere în momentul în care a recunoscut, în vara acestui an, că viaţa ei sexuală e mult mai satisfăcătoare acum, la 78 de ani, decât a fost în tinereţea sa. Iar detaliile intime n-au întârziat să umple până la refuz presa americană, care a preluat din zbor asemenea subiect suculent: „Singurul impediment e că nu mai sunt la fel de flexibilă ca altădată şi că nu-mi mai e confortabil să îngenunchez, din cauza problemelor pe care le am la picior. Aşadar, în timpul actului sexual, prefer să stau întinsă pe pat sau măcar rezemată de-o canapea, iar el deasupra mea.“

Jane e de părere că n-a cunoscut, până de curând, împlinirea sexuală, însă Patricia Bosworth, autorarea biografiei „Jane Fonda: Viaţa privată a unei femei publice“, ce-a fost tipărită la sfârşitul anului trecut, ţine s-o contrazică. Din cauza relaţiei defectuoase pe care a avut-o cu tatăl ei, Fonda a încercat din răsputeri să le intre în graţii bărbaţilor din viaţa ei (a fost căsătorită de trei ori, cu scenaristul francez Roger Vadim, politicianul Tom Hayden şi, respectiv, mogulul Ted Turner). Însă lucrurile au escaladat într-o bună zi, când Vadim i-a cerut jumătăţii sale să-şi deschisă mintea – şi braţele – unor noi experienţe erotice, trăite în grup. Soţie obedientă, Jane n-a spus „Nu!“ partidelor de sex cu alte femei sau cu diverse cupluri amatoare de orgii. Actorul Dennis Hopper şi soţia lui de-atunci, Brooke Hayward, prieteni buni de familie, au dat şi ei o mână de ajutor „consolidării“ legăturii dintre soţii Vadim şi au participat la desfrâul iniţiat de ei. Drept răsplată pentru devotamentul său, lui Jane i s-a încredinţat dreptul de-a alege partenerele pentru ménage à trois-ul lor. În schimb, era de „datoria“ ei să aibă aventuri cu diverşi indivizi, numai ca să-i povestească ulterior lui Roger, cu lux de amănunte, despre momentele pline de extaz ale întâlnirilor lor.  

Jack Nicholson

image

Autobiografia Anjelicăi Huston (64), ce a văzut lumina tiparului în 2013, i-a dat mari emoţii celui care a fost partenerul actriţei timp de 17 ani, Jack Nicholson (78). „El are numeroase schelete ascunse în dulapul său, iar Anjelica ştie exact unde au fost îngropate «cadavrele». Ea cunoaşte femeile care-au trecut prin patul lui, dar şi preferinţele lui deochiate dintre aşternuturi“, a dezvăluit, în 2011, un apropiat de-ai fostului cuplu pentru „National Enquirer“.

Cei doi actori, care se bucurau, în anii ’70, de aceeaşi admiraţie din partea publicului precum Brangelina zilelor noastre, şi-au început povestea de dragoste la o petrece găzduită de starul din „As Good As it Gets“. „După ce-am sunat la uşă, Jack mi-a deschis şi mi-a spus zâmbind în stilu-i caracteristic: «Ooo, îmi place de tine!», a mărturisit Anjelica. Iar atracţia a fost reciprocă: „Întotdeauna mi-au plăcut băieţii răi“, recunoaşte vedeta din „The Addams Family“. Relaţia a evoluat cu repeziciune, cei doi amorezi mutându-se împreună la scurt timp după ce s-au cunoscut. În ciuda intenţiei generoase a actorului de-a pune umărul la propulsarea carierei ei în Cetatea Filmului, Huston i-a refuzat elegant ajutorul: „L-am dezamăgit când m-am ferit să mă ia sub aripa lui protectoare şi m-am mutat apoi din casa lui, pentru că traiul împreună devenise insuportabil.“ Şi-au continuat relaţia de la distanţă, însă intensitatea sentimentelor lor se pierduse undeva pe drum. După mai multe despărţiri şi împăcări sufocate de pasiune, Anjelica a pus definitiv piciorul în prag când a aflat, în ’89, despre copilul pe care Nicholson îl făcuse cu o actriţă de 26 de ani, Rebecca Broussard. „Despărţirea de Jack i-a lăsat Anjelicăi urme mai adânci chiar decât trecerea în nefiinţă a unor rude şi prieteni. Nu şi-a revenit nici în ziua de azi după pierderea lui“, conchide un apropiat de-ai fostei perechi.

image

Reputata actriţă a păstrat tăcerea în privinţa vieţii sale private în timpul celor aproape 60 de ani petrecuţi în Cetatea Filmului, însă şi-a schimbat radical abordarea anul trecut, când n-a rezistat curiozităţii lui Oprah şi a mărturisit mai mult decât ar fi fost cazul: „Am avut o groază de aventuri şi mulţi dintre iubiţii mei au fost de groază. Într-o zi, m-am întâlnit chiar şi cu trei bărbaţi. Mi-era greu câteodată să mai merg pe stradă, doctorii ar trebui să-mi studieze vaginul.“ Iar, la sfârşitul lunii august 2012, Shirley (81) a continuat şirul destăinuirilor de budoar, în paginile publicaţiei britanice „Guardian“: „Unul dintre cei mai buni iubiţi ai mei a fost şoferul meu. Era canadian şi ne-am simţit minunat împreună. Din păcate, a fost intimidat de celebritatea mea, iar relaţia noastră a luat sfârşit.“ MacLaine a menţionat, de asemenea, beneficiile căsniciei deschise cu producătorul Steve Parker: „Aveam amândoi aventuri, dar, chiar şi aşa, am continuat să fim buni prieteni. Cele mai multe mariaje nu-ţi permit să te culci cu toţi apropiaţii tăi, însă alea nu-s pentru mine. Ca să înţelegeţi dimensiunea fenomenului, vă spun că, dacă aţi văzut vreun film în ultimii 40 de ani, cel mai probabil că eu am făcut sex cu unul dintre protagoniştii peliculei. Ideea e că ce se întâmplă pe platourile de filmare rămâne pe platourile de filmare, nimeni nu vorbeşte despre asta.“ Cu o singură excepţie: Shirley, care ar putea realiza un film de mare succes despre peripeţiile ei amoroase din spatele camerelor de luat vederi.



Recente pe Ok! Magazine

 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (4) jpg
Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg