Cine este Ali Hewson, partenera de-o viaţă a solistului Bono!

22 noiembrie, 2017
Bono 2 jpeg

După 35 de ani de mariaj şi câteva zvonuri deloc surprinzătoare legate de infidelitatea lui, liderul trupei U2 continuă să-i dedice balade rock „fetei cu ochi spanioli“ de care este îndrăgostit încă din adolescenţă. Superstarul şi muza lui sfidează legile nescrise din showbiz şi se menţin printre cele mai longevive şi mai frumoase cupluri din entertainment.

„Nu. Nu mi-ar fi trerecut pririn cap să mă însor, dacă nu cunoşteam pe cineva atât de extraordinar ca Ali. DiDintrere toate femeieile pe carere le-am cunoscut, doar cu ea mă simt în largul meueu“, spunea Bono.

Acasă la noi, în fiecare zi e Ziua Îndrăgostiţilor!“, recunoaşte ea în rarele interviuri oferite presei. Iar el îi întoarce negreşit complimentul: „M-am însurat cu o femeie extraordinară, pe care încerc din răsputeri să nu o pierd.“ Până acum a reuşit această reală performanţă pentru showbiz, însă cei 35 ani de mariaj dintre Bono (56) şi Ali (55) nici vorbă să fi fost numai lapte şi miere. „Au existat momente în care raţiunea ne spunea să ne vedem fiecare de drumul nostru în mod separat, dar noi nu suntem nişte oameni raţionali...“, a vorbit muzicianul despre relaţia care n-a avut nici măcar începutul peste măsură de euforic. Dimpotrivă.

Paul David Hewson şi Alison Stewart s-au întâlnit în prima ei zi de şcoală de la Mount Temple Comprehensive School, din Dublin. Ea avea 12 ani, iar el era cu un an mai mare. Ea provenea dintr-o familie modestă din suburbii, în care mama era casnică, tatăl, un comerciant cu succes moderat, iar ea, o introvertită fără scăpare, nicicând tentată să devină soţia unui star rock. „Stilul de viaţă rock’n’roll mă lasă rece“, recunoaşte ea chiar şi-n prezent. Paul, în schimb, a dat întotdeauna dovadă de mai mult zvâc şi, la numai 13 ani, şi-a luat inima-n dinţi şi a intrat în vorbă cu ea. Dar degeaba. Ali l-a catalogat un „neisprăvit veritabil“, cu care n-a mai vrut să aibă de-a face decât peste trei ani, când s-au apropiat surprinzător de mult.

Idila lor n-a fost posibilă decât atunci când ea a fost impresionată de suferinţa care l-a copleşit pe Paul când şi-a pierdut prematur mama (Iris Hewson a murit subit, în 1974, în urma unui anevrism cerebral făcut chiar la înmormântarea tatălui ei). Alison a lăsat timiditatea deoparte şi şi-a ajutat colegul cum a crezut de cuviinţă: îi spăla hainele, îi gătea şi se asigura zilnic că se duce la şcoală, în ciuda depresiei care pusese stăpânire pe el. Doi ani mai târziu, Paul a început să-şi revină sufleteşte şi să-şi dea seama că-i va rămâne de-a pururi recunoscător lui Ali pentru bunătatea ei nemărginită. Mai mult, şi-a întâlnit viitorii colegi de trupă şi a înfiinţat U2, formaţia care i-a folosit, cel puţin la acel moment, şi-n scop terapeutic. „Muzica m-a salvat!“, a recunoscut acesta ani mai târziu. Cel devenit între timp Bono (de la latinescul „bonavox“, care înseamnă „voce bună“) şi-a vărsat tot amarul pe portativ, începând să compună unele dintre cele mai sfâşietoare hituri din rock, care-o aveau, iniţial, în prim-plan pe regretata lui mamă.

Familist. Legendarul rocker e însurat cu iubita din adolescenţă, cu care are patru copii - fiii Elijah (18) şi John (16) şi fiicele - în poza alăturată - Jordan (28), care şi-a înfiinţat o companie tech, şi actriţa Eve (26).

Motivul pentru care cei doi tineri amorezi şi-au transformat amiciţia într-o idilă n-a fost destul de puternic încât să menţină relaţia in tactă timp îndelungat. Drept urmare, Bono şi Ali s-au despărţit, redevenind un cuplu abia în momentul în care cea care adora muzica lui Frank Sinatra şi a lui Nat King Cole şi-a sprijinit iubitul în încercarea lui de-a da lovitura în muzică. În 1979, cei doi îndrăgostiţi aduceau în discuţie o posibilă nuntă, condiţionată de dobândirea în prealabil a succesului profesional. Pentru el, că ea avea deja două job-uri, în asigurări şi comerţ, şi se descurca onorabil pe plan financiar. Ziua cea mare a venit în 1982, când apropiaţii le-au fost alături mirilor, iar basistul trupei, Adam Clayton, a fost cavaler de onoare. „A fost un eveniment de-o extravaganţă strigătoare la cer…“, glumeşte Bono. „A avut loc într-o bisericuţă din Raheny. Ali se amuză şi acum când îşi aminteşte că, în luna de miere, eu compuneam un album denumit «Război».“ După ceremonie, şi-au petrecut primele momente în calitate de doamna şi domnul Hewson… pe datorie. N-aveau bani pentru evadări exotice, lucru care l-a înduioşat pe Chris Blackwell - proprietarul casei de discuri Island Records, cu care semnase U2 - care le-a şi propus să-şi petreacă câteva zile de vis într-una dintre casele lui de vacanţă. Iar după paradisul din Jamaica, de care se bucuraseră din plin după nuntă, cei doi soţi s-au întors la cruda realitate de acasă şi s-au mutat într-o căsuţă dintr-o suburbie a Dublinului, pe care o împărţeau cu restul membrilor formaţiei.

În asemenea condiţii, am fi zis că succesul obţinut de U2 în 1983. „Mariajul nostru rezistă pentru că ne place unul de altul, vorbim unul cu altul şi suntem pasionaţi de ceea ce facem.“ Ali Hewson (odată cu albumul War) era mai mult decât binevenit. Însă Ali nu s-a adaptat uşor schimbărilor aduse de noua popularitate a soţului. „Se potrivea ca nuca-n perete noii lor vieţi“, evidenţia un jurnalist stângăcia lui Ali. Ca să evite tot mai desele discuţii în contradictoriu, soţia lui Bono şi-a redirecţionat atenţia spre propria carieră şi s-a întors la şcoală, pentru a-şi lua diploma în Ştiinţe Sociale şi Politică. Şi-a susţinut ultimul examen chiar la două săptămâni după ce o născuse pe Jordan, în 1989. Apoi şi-a amânat planul de-a face masterul în Etica politicii din cauza venirii pe lume a celei de-a doua fiice, Memphis Eve, în 1991. Fiii Elijah Bob şi John Abraham, născuţi în 1999 şi 2001, au completat tabloul familiei perfecte. Însă departe de-a fi vorba despre un cămin fericit! Întreaga responsabilitate părintească i-a revenit ei ani în şir, Bono fiind mai mereu absent: „E greu mai ales când copiii ajung la vârsta la care nu te mai ascultă şi tatăl lor nu e disponibil...“ Dinamica familiei s-a îmbunătăţit, totuşi, după ce soţii Hewson au vorbit pe îndelete despre problemele care aproape că i-au despărţit definitiv, fie ele obligaţii familiale sau infidelităţi repetate.

inAventuri. Irlandezul a fost zărit adesea în compania unor tinere sexy. În 2008, s-a distrat, în St. Tropez, cu două puştoaice de 19 ani (foto), iar în 2016, a fost văzut sărutând o blondă în St. Barts.

„Uram să mi se spună «soţia lui Bono»“, pune Ali punctul pe i. „Acum nu prea-mi mai pasă de ce cred oamenii despre mine, atâta timp cât mă simt bine în propria piele“, a conchis cea care, la 33 de ani, a absolvit facultatea şi şi-a creat singură noi oportunităţi profesionale. Îngrijorată tot mai mult de dezastrele ecologice de pe Glob, Alison a început să lucreze cot la cot cu Greenpeace şi, alături de soţul care-i împărtăşeşte principiile, se implică în proiecte şi campanii caritabile. „Ali este foarte independentă“, ne dezvăluie Bono din calităţile celei căreia i-a dedicat hiturile Spanish Eyes şi Sweetest Thing. „O tipă deşteaptă de compania căreia mă bucur.“ Atunci când are posibilitatea, pentru că nu sunt îndelungate perioadele în care cei doi stau împreună. B, cum îl alintă soţia, îşi împarte timpul între concertele şi protestele sau discursurile socio-politice pe care le susţine, iar Ali este în continuare devotată copiilor, afacerilor pe care şi le-a deschis şi filantropiei. „E greu pentru el să se întoarcă acasă şi să spună «Gata, acum duc o viaţă normală». Ar vrea să se urce pe masă, la 11 noaptea, şi să înceapă spectacolul. Se întreabă probabil unde sunt cei 50.000 de fani care să-l aduleze… Râdem acum de situaţii de genul acesta, dar asta e realitatea noastră. Aşa că eu prefer să rămân în culise, iar el să fie în lumina reflectoarelor.“

Foto: Guliver/ Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba  profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Vladimir Putin sursa  GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba  GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex sursa  Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica  Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae  Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0 sursa  GettyImages jpg