Cine este Amy Winehouse?

25 iulie, 2011

Urmează etapa în care mulţi tâmpiţi vor înţelege că e mişto să asculţi Amy Winehouse. Îşi triplează fanii. Devine mistică.

Există o tendinţă greu de negociat a lumii ăsteia de-a construi idoli. Omul gândeşte în cadrul unei alte gândiri. Cea a lumii secolului 21. E înverşunată împotriva cutumelor creştin ortodoxe. Dar isteric instalată în altele. Trăim în tiparele de gândire construite de filme. De muzică. De televizor. De cărţi. Ne construim noi mituri. Însă mituri fragile. Omenirea e probabil controlată şi prin modelele care îi sunt livrate.

Spun că îi sunt livrate şi pentru că gusturile şi aşteptările publicului se construiesc. Sunt controlabile. Existau în trecut societăţi în care pielea bronzată era specifică claselor sociale inferioare. Aristocraţia îşi proteja albul pielii cu umbrele. E doar unul dintre exemple. Felul în care trebuie să se trăiască e insinuat în societate prin modelele spre care tinerii privesc admirativ. Mă refer la ei, pentru că sunt cei care îţi decodifică felul în care va arăta societatea următoare.

Câţi s-au apucat de droguri părându-li-se în regulă să fie ca Amy Winehouse? Câţi sunt cei care, într-o admiraţie pe care o poartă personajului lui David Duchovny în Californication, au înţeles că e o soluţie să-şi trăiască viaţa fumând marijuana? Câţi îşi schimbă orientarea sexuală într-o simpatie pentru George Michael, Elton John sau Freddy Mercury? Cam tot atâţia câţi purtau pălării ca Michael Jackson. Cam tot atâtea câte acum poartă machiaj E.T. Cum face Katy Perry. Sau pantofi similari colecţiei Alexander McQueen. Cum are Lady Gaga. A murit Amy Winehouse la 27 de ani. Ca mulţi alţii. Blestem? Nu. Doar incapacitatea de a gestiona un mare succes obţinut prea devreme. Cam acolo se termină. Pe la 27 de ani. Urmează etapa în care mulţi tâmpiţi vor înţelege că e mişto să asculţi Amy Winehouse. Îşi triplează fanii. Devine mistică. Face recorduri de vizualizări pe Youtube. E momentul isteric al supraestimării. A fost o artistă cu nimic mai bună decât Lady Gaga. Două albume şi atât.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg