Cine este Amy Winehouse?

25 iulie, 2011

Urmează etapa în care mulţi tâmpiţi vor înţelege că e mişto să asculţi Amy Winehouse. Îşi triplează fanii. Devine mistică.

Există o tendinţă greu de negociat a lumii ăsteia de-a construi idoli. Omul gândeşte în cadrul unei alte gândiri. Cea a lumii secolului 21. E înverşunată împotriva cutumelor creştin ortodoxe. Dar isteric instalată în altele. Trăim în tiparele de gândire construite de filme. De muzică. De televizor. De cărţi. Ne construim noi mituri. Însă mituri fragile. Omenirea e probabil controlată şi prin modelele care îi sunt livrate.

Spun că îi sunt livrate şi pentru că gusturile şi aşteptările publicului se construiesc. Sunt controlabile. Existau în trecut societăţi în care pielea bronzată era specifică claselor sociale inferioare. Aristocraţia îşi proteja albul pielii cu umbrele. E doar unul dintre exemple. Felul în care trebuie să se trăiască e insinuat în societate prin modelele spre care tinerii privesc admirativ. Mă refer la ei, pentru că sunt cei care îţi decodifică felul în care va arăta societatea următoare.

Câţi s-au apucat de droguri părându-li-se în regulă să fie ca Amy Winehouse? Câţi sunt cei care, într-o admiraţie pe care o poartă personajului lui David Duchovny în Californication, au înţeles că e o soluţie să-şi trăiască viaţa fumând marijuana? Câţi îşi schimbă orientarea sexuală într-o simpatie pentru George Michael, Elton John sau Freddy Mercury? Cam tot atâţia câţi purtau pălării ca Michael Jackson. Cam tot atâtea câte acum poartă machiaj E.T. Cum face Katy Perry. Sau pantofi similari colecţiei Alexander McQueen. Cum are Lady Gaga. A murit Amy Winehouse la 27 de ani. Ca mulţi alţii. Blestem? Nu. Doar incapacitatea de a gestiona un mare succes obţinut prea devreme. Cam acolo se termină. Pe la 27 de ani. Urmează etapa în care mulţi tâmpiţi vor înţelege că e mişto să asculţi Amy Winehouse. Îşi triplează fanii. Devine mistică. Face recorduri de vizualizări pe Youtube. E momentul isteric al supraestimării. A fost o artistă cu nimic mai bună decât Lady Gaga. Două albume şi atât.Recente pe Ok! Magazine

Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg