Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Are 39 de ani, a studiat în Canada, e fost olimpic la Informatică şi merge cu tramvaiul

31 martie, 2021
cine este Catalin Drula png

Cătălin Drulă a devenit ministrul Transporturilor la finalul lui 2020, dar a fost foarte vizibil zilele trecute, după greva de la metrou din Bucureşti. Până la 39 de ani, omul politic a bifat multe activităţi în ţară şi peste hotare, studiind informatica în Toronto.

Membru USR până la finalul lui 2020, când a devenit ministru al Transporturilor, sub guvernul Florin Cîţu, Cătălin Drulă are, la doar 39 de ani, un CV impresionant. Este, de asemenea, un personaj vocal în spaţiul public, având o reacţie tranşantă vizavi de greva de la metrou, pe care a numit-o ”ilegală”. 

Cătălin Drulă a terminat Liceul de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti în 1999, după care a plecat la facultate în Canada, Toronto, cu bursă de merit, pentru a studia ingineria calculatoarelor. Conform CV-ului său, a terminat Universitatea cu punctaj aproape maxim, urmând ulterior un stagiu de cercetare la Grenoble. 

cine este catalin drula foto png png
cine este Catalin Drula, ministrul Transporturilor

Deşi a locuit câţiva ani peste hotare, s-a întors în România în 2005, implicându-se în proiecte antreprenoriale în IT. În 2016 a intrat în politică, drept consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Infrastructură de Transport, iar în 2017 a devenit membru USR.

Conform propriilor declaraţii de pe pagina oficială USR, Cătălin Drulă a ieşit în stradă la Colectiv, fiind apoi remarcat de premierul Dacian Cioloş, care i-a cerut idei despre domeniul infrastructurii de transport. Aşa a ajuns consilier pe probleme de infrastructură.

De când a devenit ministru al Transporturilor, merge des cu tramvaiul prin Bucureşti şi îşi face selfie-uri, aşa cum se poate vedea pe pagina sa de Facebook.

Despre viaţa personală a lui Cătălin Drulă nu se ştiu multe, dar acesta a specificat la un moment dat în social media că este tată.  

Foto: Facebook Cătălin Drulă