Cine este noua Primă Doamnă a României?

17 noiembrie, 2014
2014 11 16t095649z 1913485974 lr1eabg0rmf9t rtrmadp 3 romania election preview jpeg

Soţia noului Preşedinte al României, Carmen Iohannis, este o persoană extrem de discretă şi nu-i este deloc uşor să se obişnuiască cu atenţia publică. Dar fie că vrea, fie că nu vrea, ea este nevoită să-şi intre repede în noul rol.

Soţia noului Preşedinte al României, Carmen Iohannis, este o persoană extrem de discretă şi nu-i este deloc uşor să se obişnuiască cu atenţia publică. Dar fie că vrea, fie că nu vrea, ea este nevoită să-şi intre repede în noul rol.

De la Nina Iliescu încoace, soţiile preşedinţilor au stat mereu sub semnul discreţiei, iar Carmen Iohannis se înscrie în acelaşi trend. Ea nu are pagină de Facebook, nu are blog şi, exceptând câteva declaraţii de presă, nu este deschisă să ofere interviuri presei.

image

Victoria de ieri a soţului ei pare s-o fi luat, cumva, pe nepregătite pe noua Primă Doamnă, care trebuie să înveţe de-acum să-şi însuşească acest rol.

image

Carmen şi Klaus Iohannis au împlinit 25 de ani de căsnicie chiar în plină campanie electorală. Iar primul tur al alegerilor prezidenţiale a coincis cu ziua de naştere a doamnei Iohannis, care a împlini 54 de ani, pe 2 noiembrie.

image

Cei doi s-au cunoscut în studenţie, pe când aveau 22 de ani, prin intermediul unor prieteni sibieni şi s-au căsătorit şapte ani mai târziu. Amândoi au ajuns profesori şi, culmea ironiei, au predat la licee rivale: Klaus Iohannis la Liceul Samuel Brukenthal, ea la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, ca profesoară de limba engleză.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis – pasiunile unui preşedinte

”Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant”, povestea Klaus Iohannis.

image

De altfel, liderul liberal a susţinut că ea este motivul pentru care a decis să rămână în România, în vreme ce părinţii şi sora sa au emigrat în Germania, în anii '90.

Cei doi nu au copii, dar, aşa cum mărturiseşte chiar Klaus Iohannis, Carmen este cel mai bun consilier al său.

image

Printre pasiunile lui Carmen Iohannis se numără teatrul, gastronomia franceză şi moda, prepoderent cea pariziană, un motiv în plus pentru care s-a apucat să înveţe limba franceză. Cât despre britanici, deşi le apreciază cultura, spune că nu este o fană a bucătăriei lor.

image

Foto: pagina oficială, arhiva ADHRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg