Cine este Zendaya: cea mai tânără câştigătoare a unui premiu Emmy pentru rol principal

24 septembrie, 2020
1 zendaya jpg jpeg

Actriţa de doar 24 de ani le-a învins, graţie prestaţiei sale din serialul HBO Euphoria, pe veteranele Jennifer Aniston, Olivia Colman şi Sandra Oh

"E mai mică decât Baby Yoda şi deja are un Emmy", a glumit Jimmy Kimmel. La această ediţie a premiilor Emmy, ea a devenit cea mai tânără câştigătoare a unui astfel de trofeu din istoria galei. O surpriză şi pentru ea - pentru că Zendaya nu îşi pregătise un discurs de acceptare. Semn că a considerat că are adversare prea puternice şi că lucrurile nu pot fi nicicum prezise. Din întreaga producţie Euphoria, dedicată unor liceeni care fac saltul brusc şi dur de la lumea desenelor animate la lumea drogurilor, Zendaya e singura care avea oricum nominalizare pentru interpretare. Şi, de fapt, paradoxul e că asta reprezintă şi Zendaya: un salt fenomenal, chiar de la producţiile Disney, la această faimă în lumea dramelor de Emmy. Pentru că, da, aşa s-a lansat Zendaya: ca vedetă a canalului Disney.

Zendaya Maree Stoermer Coleman (da, are nume apropiat cu cel al concurentei ei, Olivia Colman) s-a născut pe 1 septembrie 1996 în Oakland, California, ca unic copil al lui Claire Marie, cu rădăcini germane şi scoţiene, şi al afro-americanului Kazembe Ajamu. Altfel spus un mix genetic şi cultural care a ajutat-o pe Zendaya cea exotică. Numele ei vine de la termenul Tendai, din dialectul Shona, vorbit în Zimbabwe, şi înseamnă "a fi recunoscător". Înscrisă de mama sa la Oakland School for the Arts, Zendaya a jucat de mică în producţii teatrale, iar la 8 ani, s-a alăturat unui grup de dans hip hop. A studiat apoi la American Conservatory Theater şi a jucat în piese de Shakespeare. În paralel, a făcut şi puţin modelling şi a apărut în clipurile unor vedete ca Selena Gomez şi Katy Perry. Apoi, în noiembrie 2009, a dat probe pentru un rol în producţia Shake it Up, interpretând cântecul Leave Me Alone, al lui Michael Jackson. A obţinut alt rol decât cel dorit, dar ce a contat a fost că aşa a apărut în Shake It Up, care a devenit a doua cea mai vizionată premieră din istoria canalului Disney, cu 6,2 milioane de telespectatori. Serialul a cunoscut un succes nebun, transformând-o pe Zendaya într-o super-vedetă Disney, unele magazine începând să comercializeze colecţii speciale de haine inspirate de cele purtate de personajele din serialul Shake It Up.

În 2013 a mai luat o decizie importantă pentru cariera ei: să participe la show-ul Dancing with the Stars. Astfel, la 16 ani devenea cea mai tânără concurentă din istoria emisiunii. Nu a lăsat deoparte nici muzica, lucrând chiar cu Timbaland. Iar în 2015, şi-a lansat propria colecţie de încălţăminte, Daya, după porecla din copilărie... Dar staţi puţin: pe-atunci abia avea 19 ani, nu era aşa departe de copilărie. Însă aşa este noua generaţie: Zendaya este simbolul ei perfect. Este generaţia tinerilor care nu aşteaptă, nu au răbdare, vor multe şi totul cât mai repede. Aşa că niici nu e de mirare că a devenit cea mai tânără câştigătoare de Emmy. A avut un rol şi în Spider-Man: Homecoming, dar şi în The Greatest Showman, alături de Hugh Jackman, Zac Efron şi Michelle Williams. Iar din iunie anul trecut, a semnat contract cu HBO pentru serialul Euphoria, datorită căruia a făcut acum istorie la Emmy.

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Aerosmith jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (4) jpg
celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg