Cine-l păzeşte pe Putin? Cum sunt aleşi bodyguarzii lui de elită şi de ce poartă adesea umbrele şi serviete în mână

11 martie, 2022
1 putin 1 profimedia 0459518294 jpg jpeg

Preşedintele rus este extrem de preocupat de securitatea lui. Şi, mai ales zilele acestea, are şi de ce, având în vedere numărul extrem de mare de oameni care-l dezabrobă în războiul împotriva Ucrainei! Cine-l ţine în viaţă pe Vladimir Putin într-o perioadă în care a devenit persona non grata pentru mulţi?

The New York Post a relatat despre grija liderului de la Kremlin de-a nu se infecta cu noul coronavirus, în timpul pandemiei, acesta menţinând distanţa faţă de orice interlocutor de-ai săi, chiar şi de sfătuitorii lui apropiaţi. Iar această obsesie e una dintre multele pe care le are Putin. De pildă, unul dintre cei mai urâţi oameni de pa pământ la ora actuală îşi ia măsuri fără precendent pentru a supravieţui războiului din Ucraina.

A existat întotdeauna pericolul ca Putin să fie asasinat. Iar acum acest pericol a crescut simţitor. Ca fost agent KGB, el ştie perfect ce trebuie făcut ca să se menţină în viaţă în aceste momente tulburi din viaţa sa. Se înconjoară de bodyguarzi de top, care sunt capabili să acţioneze la cel mai mic semn de pericol.

The New York Post susţine că bodyguarzii lui Putin fac parte din Serviciul Federal de Protecţie, fiind cunoscuţi, în cadrul acestui serviciu, ca Muschetarii. Acest serviciu datează încă din secolul al XIX-lea, de pe vremea Ţarului Alexandra al III-lea, care l-a înfiinţat după asasinarea tatălui său, împăratul rus Alexandru al II-lea.

Muschetari la datorie

Nu e de mirare că muschetarii lui Putin sunt cea mai bine antrenată echipă din Rusia. “E puţin probabil ca bodyguarzii preşedintelui să ajungă să sară cu paraşuta sau să organizeze ambuscade pe munte”, a declarat un fost membru al echipei de Securitate a liderului de la Kremlin pentru Russia Beyond. “Abilităţile de luptă sunt folositoare, dar nu sunt totul. În război, ataci. Iar bodyguardul trebuie să-l apere pe demnitar de cineva invizibil”, a conchis acesta.

Bodyguarzii lui Putin sunt angajaţi doar dacă sunt buni la a anticipa posibile ameninţări. Trebuie să aibă sub 35 de ani, o înălţime de peste 1.80m şi o greutate de până la 90kg. După 35 de ani, aceştia sunt înlocuiţi sau distribuiţi în alte funcţii în guvernul rusesc. În jod description-ul lor trebuie să scrie, de asemenea, că vorbesc mai multe limbi străine, că au prezenţă de spirit şi cunoştinţe politice.   

Oriunde se deplasează preşedintele rus, serviciul lui de securitate îşi pregăteşte misiunea chiar cu luni înainte. Muschetarii iau în calcul, de fiecare dată, cel mai grav scenariu posibil, neexcluzând nici măcar dezastrele naturale posibile şi imposibile.  

Servietele şi umbrelele bodyguarzilor

Nu e nicio mirare pentru nimeni că bodyguarzii lui Putin sunt înarmaţi până-n dinţi. Însă, adesea ei sunt văzuţi având în mână serviete. Ce e cu ele? Ei bine, nu sunt decât scurturi anti-glonţ. Iar, în ceea ce priveşte umbrelele ţinute în mână de ei, şi ele sunt o formă de protecţie suplimentară.  

În orice moment al zilei şi al nopţii, Putin se înconjoară de patru rânduri de bodyguarzi, iar cei mai apropiaţi lui poartă costume negre, ochelari de soare şi căşti. Inutil să mai zic că sunt pregătiţi să-l apere pe şeful lor cu propria viaţă.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg