Cine moşteneşte tronul? Dilemă în Principatul de Monaco

23 octombrie, 2014

Faptul că prinţesa Charlene de Monaco şi prinţul Albert vor deveni părinţi de gemeni nu mai este o surpriză pentru nimeni, însă care dintre aceştia vor moşteni tronul, da. În lipsa informaţiilor oficiale, s-au făcut diverse speculaţii atât privind sexul gemenilor,

Faptul că prinţesa Charlene de Monaco şi prinţul Albert vor deveni părinţi de gemeni nu mai este o surpriză pentru nimeni, însă care dintre aceştia vor moşteni tronul, da.

În lipsa informaţiilor oficiale, s-au făcut diverse speculaţii atât privind sexul gemenilor, cât şi despre modalitatea prin care aceştia vor veni pe lume. Potrivit publicţiei Paris Match toate informaţiilor vor fi clarificate, urmând ca în câteva zile să apară un comunicat oficial.

Cu toate acestea, legea de succesiune din Monaco nu oferă o perspectivă clară asupra lucrurilor, căci nu există una specifică cazului de sarcină multiplă. Există, însă, din 2002 legea potrivit căreia succesiunea se face după principiul preferinţei pentru primogenitura de sex masculin. Aşadar, dacă Charlene aşteaptă o fetiţă şi un băieţel nu este nicio dilemă. Pe de altă parte, dacă gemenii au acelaşi sex lucrurile se complică.

În orice caz, toate aceste nelămuriri vor dispărea în câteva zile, căci casa regala va emite un comunicat referitor la această problemă.Recente pe Ok! Magazine

Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg