Cine nu doarme la Hollywood? Vedete care au suferit de insomnie

23 septembrie, 2016
vedete care nu cred in casatorie charlize theron jpeg

Un regat pentru opt ore de somn! Aşa ar suna strigătul de disperare al acestor insomiaci celebri.

image

Chris Martin

Nimeni nu se aşteaptă ca un rocker agitat precum fostul soţ al lui Gwyneth Paltrow să se culce la 11 noaptea! Însă problemele acestuia cu somnul s-au agravat atât de tare, încât Chris s-a văzut nevoit să ceară ajutorul unui terapeut. Şi asta nu numai pentru că nu poate dormi, ci şi pentru că, atunci când o face, are coşmaruri, cele mai multe având legătură cu cariera lui. „Visez, de exemplu, că suntem invitaţi la emisiunea lui Letterman şi că eu cânt într-o altă notă decât ceilalţi din trupă. David Letterman vine la mine şi-mi spune: «Te poţi opri? Nu sună prea bine! Poţi cânta cealaltă melodie?»“. Vise de perfecţionist, ce mai!

image

Charlize Theron

Văzându-i chipul proaspăt, n-ai zice că actriţa nu se odihneşte îndeajuns. Şi totuşi aşa este, iar machiajul chiar face minuni! Căci Charlize a declarat că este prea ocupată pentru a dormi cât este recomandat. Vedeta spune însă că-şi ţine sub control această problemă, încercând să recupereze în puţinul ei timp liber. „Dacă am o zi liberă, dorm. Sunt disperată să dorm“. Cu toate acestea, de la vorbă până la faptă este o distanţă mare, iar actriţa recunoaşte acest lucru. „Câteodată, pregătesc un bol mare cu paste, invit vreo 10 oameni la mine şi stăm în jurul mesei până la 3 dimineaţa. Bem vin roşu şi vorbim de toate.“ Hmm, şi somnul de frumuseţe?

image

Drew Barrymore

Când începi să fumezi la 9 ani, să bei la 11 şi să te droghezi la 12, nu mai miră pe nimeni că organismul nu-ţi mai funcţionează cum trebuie. Căci, colac peste pupăză, peste ani, Drew a fost chinuită de multe nopţi nedormite. Vedeta îşi amintea într-un interviu: „Stăteam trează chiar şi la patru dimineaţa şi mă întrebam: «De ce nu pot dormi?». Credeam că înnebunesc. Eram dependentă de muncă, iar acest lucru avea efect asupra problemelor mele cu somnul.“ Drew a găsit însă o metodă foarte simplă şi la îndemână în lupta ei cu insomnia: cititul. „Arma mea este cartea. Când citesc, chiar dacă trebuie să fac asta timp de două ore, sigur mă ia somnul.“

image

Eminem

Să-l mustre atât de tare conştiinţa pe rapper pentru rimele lui răutăcioase încât să nu poată dormi noaptea? Căci starul a avut probleme serioase cu somnul, mai ales atunci când era în turnee. În acele perioade, Eminem nu ajungea să doarmă mai mult de-o oră pe noapte. De aceea, rapperului i-a fost prescris un tratament medicamentos împotriva insomniei, însă Eminem a devenit dependent de pastile, singurele care îi puteau induce somnul. „Luam atâtea somnifere încât puteam să mor“, îşi aduce aminte starul. Ca atare, cântăreţul s-a văzut nevoit să se interneze într-o clinică de dexintoxicare, unde a avut parte de ajutor specializat.

Victima somniferelor: Heath Ledger

image

Din păcate, tot mai mulţi insomniaci apelează la calea cea mai uşoară pentru a-şi rezolva problemele: somniferele. Abuzul de aceste pastile a făcut însă victimă celebre. Actorul australian Heath Ledger a decedat în ianuarie 2008, la doar 28 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, printre care se numărau şi pastile împotriva insomniei. De altfel, într-un interviu din 2007, Ledger a recunoscut că, atunci când avea filmări, i se întâmpla să nu doarmă mai mult de două ore pe noapte din cauza stresului. Mai mult, acesta a mărturisit că, într-o noapte, a luat mai multe somnifere, însă acestea l-au ajutat să doarmă doar câteva ore. De aceea, în prezent, tot mai mulţi terapeuţi se feresc să folosească medicamentele în tratamentul insomniei, folosind mai degrabă tehnici de relaxare precum hipnoza, respiraţia profundă sau masajul şi încercând să identifice cauzele problemelor cu somnul. Înlăturarea acestora este primul pas spre vindecare.Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg