Cine se face vinovat de gafa de la Oscar şi ce explicaţie a fost dată?

28 februarie, 2017
89th Annual Academy Awards   Show jpeg

Cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar a intrat în istorie! Şi când spunem asta nu ne referim neapărat la câştigurile surprinzătoare, ci la gafa de proporţii făcută de cei de la PricewaterhuseCoopers, compania care se ocupă cu numărarea şi contabilizarea voturilor exprimate de membrii Academiei de Film americane pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar.

Ei au primit plicul greşit

Vă amintiţi, probabil, de momentul nefericit în care Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, în mod eronat, filmul ”La La Land” ca fiind câştigător la categoria ”cel mai bun film al anului”. Ei bine, cei de la PricewaterhouseCoopers au ţinut să lămurească situaţia şi să indice că cei doi prezentatori, doi titani ai Hollywoodului de altfel, n-au nicio parte de vină în confuzia creată.

„Ne cerem scuze, cu sinceritate, faţă de «Moonlight», «La La Land», Warren Beatty, Faye Dunaway şi telespectatorilor care au urmărit gala Oscar pentru o eroare care a fost făcută în timpul anunţului referitor la premiul pentru cel mai bun film. Dintr-o eroare, celor doi prezentatori le-a fost înmânat plicul pentru o altă categorie şi, după ce s-a descoperit acest lucru, situaţia a fost corectată imediat. În prezent investigăm modul în care acest lucru a putut să se întâmple şi regretăm profund că s-a produs. Apreciem eleganţa cu care nominalizaţii, Academia, ABC şi Jimmy Kimmel s-au descurcat în acea situaţie”, a transmis PricewaterhouseCoopers într-un comunicat oficial.

Ulterior, s-a descoperit şi cine se face vinovat de această gafă de proporţii. Potrivit companiei PwC, contabilul Brian Cullinan este cel care se află în spatele acestui moment ruşinos. Acesta a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway un alt plic decât cel care ar fi trebuit, cu ocazia anunţării celui mai important trofeu al anului din industria cinematografică americană, a precizat compania PwC într-un comunicat de presă. ”Cullinan a înmânat în mod eronat plicul de rezervă pentru categoria «cea mai bună actriţă în rol principal» în locul plicului aferent categoriei «cel mai bun film» lui Beatty şi Dunaway”, au transmis reprezentanţii PwC.

Brian Cullinan, cel vinovat de gafa monumentală

”Odată produsă acea eroare, protocoalele pentru corectarea ei nu au fost urmate suficient de rapid de către Cullinan şi nici de partenerul lui din timpul galei”, precizează acelaşi comunicat, în lipsa unei declaraţii oficiale din parte lui Cullinan.

Rămâne de văzut, aşadar, care va fi sancţiunea pe care o va suferi Cullinan, dar şi care va fi rezultatul final al anchetei demarate de compania PwC. ”Am petrecut noaptea trecută şi toată ziua de azi investigând circumstanţele şi vom identifica acţiunile potrivite pe care le vom lua de acum înainte”, a anunţat Academia Americană de Film.

Amintim că înainte de gala de decernarea a premiilor Oscar, doar două persoane ştiu deja rezultatul voturilor. Este vorba, desigur, despre cei care numără voturile exprimate de membrii Academiei American de film. Martha Ruiz şi Brian Culinan sunt cei în cauză, care au şi purtat faimoasele serviete în care se ascund plicurile cu numele câştigătorilor premiilor Oscar.

Cei doi au fost însărcinaţi să poarte cele 24 de plicuri cu câştigători către Dolby Theatre, cu puţin timp înainte de începerea galei. Plicurile sunt predate prezentatorilor galei Oscar cu doar câteva secunde înainte de anunţarea efectivă a câştigătorilor. „Este un secret mare şi important. Realitatea este că există un secret pe care îl păstrăm pentru totdeauna şi anume cine a ieşit pe locul doi”, a declarat Brian Cullinan.

Momentul infam:Recente pe Ok! Magazine

vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
FotoJetLisa jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}