Colecţia Fellini: Cele mai bune filme ale regizorului Federico Fellini

17 aprilie, 2015

La Dolce Vita (1960) a primit Palme d`Or la Cannes şi New York Film Critics Circle Awards pentru cel mai bun film străin, plus patru nominalizări la Oscar (din care un premiu pentru costume) şi una la Grammy pentru muzica lui Nino Rota.

Începînd din 16 aprilie 2015, împreună cu Dilema veche puteţi achiziţiona “Colecţia Fellini”: patru dintre cele mai bune filme ale regizorului Federico Fellini, care a primit Premiul Oscar pentru întreaga carieră în 1973. În fiecare săptămînă, un film de colecţie: 16 aprilie – La Dolce vita; 23 aprilie – Giulietta şi spiritele; 30 aprilie – I Vitelloni;

La Dolce Vita (1960) a primit Palme d`Or la Cannes şi New York Film Critics Circle Awards pentru cel mai bun film străin, plus patru nominalizări la Oscar (din care un premiu pentru costume) şi una la Grammy pentru muzica lui Nino Rota.

Filmul a impus termenul de „paparazzo”, după numele fotografului prieten cu protagonistul interpretat de Marcello Mastroianni (pentru rolul căruia iniţial fuseseră propuşi Paul Newman şi Gérard Philipe). Numele Paparazzo a fost preluat de unul dintre co-scenarişti din romanul By the Ionian Sea de George Gissing (1901).

Scriitorii italieni Pier Paolo Pasolini şi Alberto Moravia s-au numărat printre primii admiratori ai filmului. Criticat de Vatican, care l-a perceput ca pe o parodie a celei de-a doua veniri a lui Iisus, filmul a fost interzis în Spania din considerente morale pînă după moartea generalului Franco.

În Celebrity (1998), Woody Allen a reinterpretat filmul lui Fellini localizîndu-l în New York.

Entertainment Weekly a votat filmul pe locul 6 în topul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile, iar revista Empire, pe locul 11.

Abonaţii interesaţi să achiziţioneze toate cele 4 DVD-uri din colecţia “Fellini” la preţul special de 60 lei se pot adresa Departamentului Abonamente la telefon: 031.860.30.85 sau 031.860.30.57 sau prin e-mail la:abonamente@adevarulholding.ro.

Giulietta degli spiriti (1965) a cîştigat Globul de Aur şi New York Film Critics Circle Awards pentru cel mai bun film străin şi a primit două nominalizări la Oscar.

Este primul film color al lui Fellini, care a declarat că în timp ce pregătea acest film s-a drogat cu LSD. Criticii au făcut mai multe legături între film şi Alice in Wonderland, cartea lui Lewis Carroll din 1865.

Coloana sonoră a fost asigurată de acelaşi Nino Rota, colaboratorul de durată al regizorului.

Actriţa Giulietta Masina care interpretează personajul Giuliettei Boldrini a fost muza şi soţia lui Fellini care a distribuit-o în primele sale piese de teatru radiofonic, apoi şi în multe din filmele sale, unele dintre scenarii fiind scrise special pentru ea. Cei doi n-au avut copii şi au murit la distanţă de cîteva luni unul după altul.

Abonaţii interesaţi să achiziţioneze toate cele 4 DVD-uri din colecţia “Fellini” la preţul special de 60 lei se pot adresa Departamentului Abonamente la telefon: 031.860.30.85 sau 031.860.30.57 sau prin e-mail la:abonamente@adevarulholding.ro.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg