Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014: ”Am HIV”

16 aprilie, 2018
conchita jpg jpeg

Câştigătoarea concursului muzical Eurovision, din 2014, a mărturisit că se numără printre persoanele seropozitive. Conchita a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV acum mai mulţi ani, însă acum a fost forţată să facă această informaţie publică.

Conchita Wurst

Artistul travestit, care a concurat şi câştigat Eurovisionul în 2014, a dezvăluit publicului larg, printr-o postare în social media, faptul că este o persoană seropozitivă. „Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris artista în vârstă de 29 de ani pe reţelele de socializare.

Conchita a povestit şi că urmează un tratament medicamentos încă de când a fost diagnosticată şi că se simte puternică şi sănătoasă. Prin declaraţia ei, artista speră să-i ajute şi pe alţii să găsească puterea de a-şi recunoaşte şi de a-şi accepta condiţia:”Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV. Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! (…) Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi - însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat artista.

image

Conchita Wurst - numele de scenă al cântăreţului travestit Tom Neuwirth - a câştigat pentru Austria ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu cântecul "Rise Like a Phoenix".



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg