Copilăria traumatizantă a lui Patrick Stewart din Star Trek. A fost victima unui tată violent: ”Dacă aş fi putut, l-aş fi omorât cu mâna mea”

10 iunie, 2021
1 patrick stewart din star trek intro jpg jpeg

Patrick Stewart nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar trecutul său este unul nebănuit. Protagonistul din Star Trek a avut o copilărie traumatizantă, din cauza tatălui său, un militar extrem de violent.

Patrick Stewart este o legendă a micului ecran, de neuitat în rolul căpitanului Jean-Luc Picard. Pe cât de cunoscută este viaţa lui publică, pe atât de nebănuită este cea privată. Actorul a avut o copilărie traumatizantă, marcată de violenţă domestică şi abuz.

Fiul unuia dintre cei mai buni soldaţi din al Doilea Război Mondial, Patrick a avut parte de o copilărie groaznică, din cauza comportamentului violent al tatălui întors din război cu stres post-traumatic. Părintele avea zilnic accese de furie, pe care le descărca pe cel mic şi mai ales pe mama acestuia, victima unor atacuri atroce.

patrick stewart din star trek 6 jpg jpeg
Patrick Stewart
stanga
dreapta
3 patrick stewart din star trek 1 jpg jpeg
4 patrick stewart din star trek 3 jpg jpeg
5 patrick stewart din star trek 5 jpg jpeg
6 patrick stewart din star trek 7 jpg jpeg
7 patrick stewart din star trek 8 jpg jpeg
1 patrick stewart din star trek intro jpg jpeg
9 patrick stewart din star trek2 jpg jpeg

”Era un om frustrat, nefericit, nervos, incapabil să-şi controleze emoţiile. De mic copil am asistat la accesele de furie faţă de mama. Atât de mult ne chinuia şi atât de mare era teroarea, încât, dacă aş fi avut cum, l-aş fi omorât cu mâna mea. Sau dacă mama mea ar fi avut curajul ăsta, o ajutam, îl ţineam. Pentru cei ce nu înţeleg cum de putea un copil să gândească aşa ceva, imaginaţi-vă că trăiţi într-un mediu imprevizibil emoţional, plin de pericole şi umilinţe. Zi după zi, an după an, de la vârsta de şapte ani”, aceasta a fost cutremurătoarea mărturie a lui Patrick Stewart pentru The Guardian. 

”Toată lumea din cartier ştia, nimeni nu sărea. Casele erau foarte apropiate. În fiecare luni dimineaţa, mergeam spre şcoală cu capul plecat, rugându-mă să nu mă întâlnesc cu vreun vecin care a auzit scandalurile din weekend. Îmi era foarte ruşine”, a mai explicat actorul, care acum susţine asociaţiile ce luptă împotriva violenţei domestice. 

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg