Copilul minune al natației! David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă

14 august, 2022

Tânărul de 17 ani continuă să uimească: la 17 ani, a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber.

David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg

La Campionatele Europene pentru seniori de la Roma, David Popovici a mai bifat o performanță istorică pentru înot: a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, unde a câștigat la 13 august 2022 medalia de aur. Astfel, la doar 17 ani, el a reușit să înoate 100 m în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

După 13 ani de la precedentul record, David Popovici nu doar că e noul recordman, dar a devenit și cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 de metri liber.

Presa internațională deja îl idolatrizează și are numai epitete la superlativ pentru el: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!“, „noul rege al probei de 100 de metri“.

La ieșirea din bazin, sportivul a oferit și o primă reacție pentru jurnaliștii prezenți la fața locului: "Credeam că e posibil și e cel mai bun loc în care aș fi putut să fac asta Aici s-a bătut recordul și în 2009. Sunt bucuros că am reușit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin și vom discuta despre tot".    

La doar câteva minute după finala istorică de la Europene, tânărul campion a postat un mesaj pe rețelele de socializare și câteva fotografii de la Roma: „Succesul vine din a ști că ai dat tot ce ai mai bun pentru a deveni cea mai bună versiune de care este capabil“, a scris David Popovici pe contul său de Facebook.

La Campionatele Europene, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4x100.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).Recente pe Ok! Magazine

Blake Lively GettyImages 2151190414 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg