Cornel Patrichi a murit

5 aprilie, 2016
cornel patrichi2 jpg jpeg

Celebrul coregraf a decedat în această după-amiază la domiciliul său din Bucureşti.

image

Fostul coregraf şi jurat al primelor ediţii ale emisiunii “Dansez pentru tine” a pierdut lupta cu cancerul de plămâni, boala care l-a măcinat în ultimii 5 ani.

Deşi avea un psihic bun şi a primit mesaje de încurajare de la toţi colegii de breaslă şi din mass media, chiar şi de la foştii săi colaboratori de la “Dansez pentru tine” (cu care a avut conflicte făţişe), starea de sănătate a lui Cornel Patrichi s-a înrăutăţit vizibil în ultimul timp, iar apropiaţii acestuia se aşteptau la ce este mai rău.

"Are o anemie severă, lucrurile s-au complicat. Sună telefoanele în casă ca la balamuc. Medicii nu au spus lucruri bune. Este conştient, aşa, câteodată. I-am spus la mulţi ani şi nu ştiu dacă reacţionează. Este obosit şi sub efectul medicamentelor. Doarme şi este liniştit. Când se trezeşte, îmi spune că sunt frumoasă şi că mă iubeşte. În loc să ciocnim un pahar cu şampanie, să spunem o rugăciune. O să vină şi un preot acasă astăzi”, a spus soţia lui Cornel Patrichi weekendul trecut la Antena Stars.

Potrivit ProTV, Cornelia Patrichi, soţia şi partenera de scenă a acestuia, a chemat, într-adevăr, preotul şi, la scurt timp, organismal soţului ei a început să cedeze.

Alexandru Patrichi şi partenera lui de viaţă.

Alexandru, fiul său care trăieşte în Italia, a ajuns la Bucureşti împreună cu partenera sa pentru a-şi mai strânge o dată în braţe părintele. Mama lui a mărturisit că tânărul avea bilete de avion pentru sâmbătă, însă medicul le-a spus că acesta ar trebui să vină degrabă.

image

„Îmi pare rău că nu am putut fi alături de el atunci când a avut nevoie mai mare. Ştiti cum e, în unele momente parcă îţi este ruşine să suni pentru a întreba“, a spus Emilia Popescu la ProTV, în cadrul emisiunii „La Măruţă“.

Sâmbătă Cornel Patrichi a împlinit 72 de ani.

Iată şi apariţia sa la "Teo Show", alături de soţia sa, unde a povestit cum a luptat împotriva bolii. Din păcate, credea că a scăpat de ea.

Cornel Patrichi s-a născut la Bucureşti pe data de 1 aprilie 1944, în zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelaşi an, ca balerin la Teatrul "Constantin Tănase". În anul 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio". La vârsta de 26 de ani a devenit şi coregraf. A dansat 8 ani pe scena acelui teatru, dar în paralel, şi pentru televiziune şi în filme, în producţii ca: ''Pădurea pierdută'', ''Pentru că se iubesc'', ''Cântecele mării'' (1971), ''Veronica'' (1972), ''Un august în flăcări'' (1974), ''Bună seara, domnule Wilde'', ''Actorul şi sălbaticii'', ''Alexandra şi infernul'' (1975), ''Gloria nu cântă'' (1976), ''Eu, tu şi Ovidiu'' (1977), ''Melodii, melodii'' (1978), ''Sfârşitul nopţii'' (1982), ''Viraj periculos'' (1983), ''The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceauşescu'' (2002).

În 1987 acesta a părăit România, iar  un mai târziu a înfiinţat prima şcoală de balet "Dance Studio Patrichi", care a funcţionat până acum doi ani.

La întoarcerea în ţară, Patrichi a colaborat cu Ovidiu Dumitru la TVR şi cu Florin Călinescu la Pro TV. Tot la Pro TV, marele coregraf a fost jurat în cadrul emisiunii "Dansez pentru tine" timp 7 ani, până în 2012.

A fost decorat cu Ordinul ''Meritul Cultural'' în grad de Cavaler de către preşedintele României, la 23 februarie 2004.Recente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg