Corneliu Porumboiu concurează la Festivalul de Film Palm Springs cu pelicula "La Gomera", cu Catrinel Menghia şi Vlad Ivanov

3 ianuarie, 2020
7 corneliu porumboiu jpg jpeg

Talentatul regizor român este din nou în cărţi pentru un premiu internaţional.

După gala de deschidere de aseară, festivalul debutează astăzi cu filmul regizat de Simone Godano "An Almost Ordinary Summer" şi se va închide cu pelicula lui Peter Cattaneo "Military Wives", cu Kristin Scott Thomas.

Dintre cele 188 de lungmetraje care vor fi prezentate, 51 au fost propuneri pentru o nominalizare la premiul Oscar pe 2020 pentru cel mai bun film internaţional, precum "Parasite", de Bong Joon Ho, "Pain and Glory", de Pedro Almodovar, "Les Miserables", de Ladj Ly, "Invisible Life", de Karim Ainouz, "Instinct", de Halina Reijn, dar şi "La Gomera", de Corneliu Porumboiu.

"La Gomera" a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes 2019 şi premiera nord-americană în secţiunea Masters a Toronto International Film Festival de anul trecut. Filmul îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

11 la gomera jpg jpeg

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa "El Silbo", un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Filmul este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.

Filmul lui Corneliu Porumboiu este inclus la Festivalul din Palm Springs în secţiunea competiţională Awards Buzz : Best International Film.Recente pe Ok! Magazine

Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg