Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

18 septembrie, 2022

Potrivit unei cutume milenare, monarhii sunt înmormântați cu podoabe de preț. Suverana Marii Britanii a lăsat indicații și în această privință.

Regina (15) jpg

E uimitor cum Regina Elisabeta a II-a și-a planificat în atât de mare detaliu înmormântarea, având în vedere amploarea ceremoniei și întinderea ei, de-a lungul a zece zile. Desigur, nu a luat în calcul faptul că se va stinge la Castelul Balmoral, mult iubita ei reședință de vacanță, însă în ceea ce privește celelalte detalii, toate s-au făcut potrivit dorinței sale.

Ei bine, la moartea fiecărui rege, se obișnuiește ca în hainele de înmormântare, pe cap, pe degete sau lângă defunct să fie plasate podoabe de preț. De data aceasta, însă, suverana a cerut explicit să fie înmormântată doar cu bijuterii valoroase din punct de vedere sentimental, respectiv cu verigheta ei de aur și cu o pereche de cercei cu perle. Verigheta Reginei este realizată din aur galez, continuând o tradiție regală ce datează din 1920. În 1947, la nunta sa, prințesa Elisabeta a primit din partea soțului său verigheta realizată din aur provenit de la mina Clogau St. David din Țara Galilor.

Atât verigheta, cât și cerceii fac parte din colecția personală a fostei suverane, care conține aproximativ 300 de piese, inclusiv 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, aceste bijuterii erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham. Din aceeași colecție face parte și inelul de logodnă, care i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama Prințului Consort Phillip, și care va ajunge cel mai probabil la Prințesa Anne.

Colecția privată este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea sunt ținute în Turnul Londrei și datează din al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg