Cu cine a fost logodită Jackie Kennedy înainte de JFK şi de ce şi-a părăsit logodnicul pe aeroport. Trista ei poveste de iubire neştiută

3 martie, 2021
1 jackie kennedy deschidere buna jpg jpeg

Legendara Primă Doamnă a Americii continuă să fascineze cu fiecare filă din viaţa ei amoroasă - una în care au existat poveşti controversate şi înainte de mariajul cu John F. Kennedy

Înainte de a se căsători cu cel care a devenit preşedinte al Americii, Jackie a fost logodită cu un alt bărbat, căruia i-a frânt inima. La începutul anilor 50, Jackie s-a logodit cu iubitul de atunci, John Husted Jr, broker la bursă, pe care îl cunoscuse în timpul studiilor la Vassar. Relaţia lor a început în 1951, familia lui Husted fiind prietenă cu tatăl lui Jackie. Pentru el, Jackie s-a mutat de la New York la Washington - în decembrie 1951 logodindu-se. Planurile lor de căsătorie pentru iunie 1952 au fost chiar anunţate în ediţia din 21 ianuarie 1952 a New York Times. Dacă acel anunţa ar fi devenit realitate, istoria amoroasă de la Casa Albă ar fi fost alta. 

jackie kennedy 3 jpg jpeg

Jobul lui Husted era, însă, unul din care, din păcate, nu câştiga decât în jur de 17.000 de dolari pe an (circa 160.000 de dolari azi). O sumă infimă faţă de pretenţiile logodnicei lui, cele inoculate, de altfel, de mama sa, Janet, care a avut o influenţă uriaşă asupra fiicei sale celebre şi a modului în care aceasta avea să privească relaţiile şi să se raporteze la bărbaţi. "Căsătoreşte-te cu un bărbat bogat! Banii şi puterea sunt secretul fericirii", a fost sfatul de bază pe care Janet i l-a transmis lui Jackie, după cum relatează jurnalistul american Randy Taraborrelli, în cartea sa, "Jackie, Janet şi Lee".

jackie kennedy 2 jpg jpeg

Când a aflat cât câştigă Husted, Janet i-a spus fiicei chiar la petrecerea de logodnă să-l părăsească. "Cum de n-am ştiut cât câştigă?!", a întrebat Jackie. "Tu să-mi spui, fiindcă asta ar fi trebuit să afli din prima secundă!", a fost replica mamei. Nunta lor n-a mai avut niciodată loc. În martie 1952, Husted a trebuit să plece într-o călătorie, iar Jackie a folosit ocazia pentru a se despărţi cu cruzime de el. L-a condus la aeroport, iar acolo şi-a scos inelul de logodnă de pe deget şi i l-a strecurat în buzunar. "A fost rece ca gheaţa cu mine. Ca şi când nu ne-am fi cunoscut!", şi-a amintit logodnicul părăsit. Iar Jackie a explicat despărţirea prietenilor ei spunându-le că Husted era "imatur şi plictisitor".

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg