Cu cine a fost logodită Jackie Kennedy înainte de JFK şi de ce şi-a părăsit logodnicul pe aeroport. Trista ei poveste de iubire neştiută

3 martie, 2021
1 jackie kennedy deschidere buna jpg jpeg

Legendara Primă Doamnă a Americii continuă să fascineze cu fiecare filă din viaţa ei amoroasă - una în care au existat poveşti controversate şi înainte de mariajul cu John F. Kennedy

Înainte de a se căsători cu cel care a devenit preşedinte al Americii, Jackie a fost logodită cu un alt bărbat, căruia i-a frânt inima. La începutul anilor 50, Jackie s-a logodit cu iubitul de atunci, John Husted Jr, broker la bursă, pe care îl cunoscuse în timpul studiilor la Vassar. Relaţia lor a început în 1951, familia lui Husted fiind prietenă cu tatăl lui Jackie. Pentru el, Jackie s-a mutat de la New York la Washington - în decembrie 1951 logodindu-se. Planurile lor de căsătorie pentru iunie 1952 au fost chiar anunţate în ediţia din 21 ianuarie 1952 a New York Times. Dacă acel anunţa ar fi devenit realitate, istoria amoroasă de la Casa Albă ar fi fost alta. 

jackie kennedy 3 jpg jpeg

Jobul lui Husted era, însă, unul din care, din păcate, nu câştiga decât în jur de 17.000 de dolari pe an (circa 160.000 de dolari azi). O sumă infimă faţă de pretenţiile logodnicei lui, cele inoculate, de altfel, de mama sa, Janet, care a avut o influenţă uriaşă asupra fiicei sale celebre şi a modului în care aceasta avea să privească relaţiile şi să se raporteze la bărbaţi. "Căsătoreşte-te cu un bărbat bogat! Banii şi puterea sunt secretul fericirii", a fost sfatul de bază pe care Janet i l-a transmis lui Jackie, după cum relatează jurnalistul american Randy Taraborrelli, în cartea sa, "Jackie, Janet şi Lee".

jackie kennedy 2 jpg jpeg

Când a aflat cât câştigă Husted, Janet i-a spus fiicei chiar la petrecerea de logodnă să-l părăsească. "Cum de n-am ştiut cât câştigă?!", a întrebat Jackie. "Tu să-mi spui, fiindcă asta ar fi trebuit să afli din prima secundă!", a fost replica mamei. Nunta lor n-a mai avut niciodată loc. În martie 1952, Husted a trebuit să plece într-o călătorie, iar Jackie a folosit ocazia pentru a se despărţi cu cruzime de el. L-a condus la aeroport, iar acolo şi-a scos inelul de logodnă de pe deget şi i l-a strecurat în buzunar. "A fost rece ca gheaţa cu mine. Ca şi când nu ne-am fi cunoscut!", şi-a amintit logodnicul părăsit. Iar Jackie a explicat despărţirea prietenilor ei spunându-le că Husted era "imatur şi plictisitor".

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg