Cum a cunoscut-o Elvis Presley pe Priscilla. Gestul cu care a cucerit-o

17 mai, 2021
4 pris1 jpg jpeg

Priscilla Presley şi-a amintit cum a cucerit-o Elvis când s-au întâlnit pentru prima dată, în 1959, la o petrecere, în timp ce ea avea doar 14 ani.

În 1959,  Elvis a fost înrolat în armată şi a staţionat în Bad Nauheim, Germania. Aici a întâlnit-o pe Priscilla Beaulieu, femeia care avea să-i devină soţie. Priscilla ajunsese în Germania cu tatăl ei vitreg, Paul Beaulieu, care era cadru mlitar. Elvis şi Priscilla s-au întâlnit la petrecerea pe care artistul a organizat-o în casa lui.

Era doar o adolescentă la acea vreme, dar a venit la eveniment cu Currie Grant şi cu soţia sa, Carol, care i-au vorbit despre Elvis şi i-au oferit şansa să îl întâlnească. Reputaţia lui Elvis, care avea pe atunci 24 de ani, era cunoscută, aşa că toate privirile erau îndreptate spre el. Toţi invitaţii îşi doreau ca el să fredoneze câteva melodii.

stanga
dreapta
1 pris1 jpg jpeg
2 pris2 jpg jpeg
3 pris3 jpg jpeg

În cartea ei, “Elvis şi cu mine”, Priscilla şi-a amintit momentul în care solistul a privit-o pentru prima dată.

Pe măsură ce au fost prezentaţi, el a numit-o „bebeluş”, lucru care a supărat-o atunci. Cu toate acestea, a fost rapid cucerită atunci când Elvis şi-a făcut cunoscut talentul.

„Elvis s-a ridicat şi s-a dus la pian. În cameră s-a făcut brusc linşte. Ochii tuturor aerau aţintiţi asupra lui când a început să ne distreze", povestea ea în cartea pe care a scris-o.

Regele a interpretat trei cântece de dragoste. „A cântat Rags to Riches and Are You Lonesome Tonight? Şi apoi, împreună cu prietenii săi, End of the Rainbow”.

Regele a lansat Are You Lonesome Tonight ca single în anul următor, în 1960. Piesa a fost un hit monumental şi a ajuns pe primul loc în Billboard Top 40, devenind al 15-lea single al lui Elvis.

La trei luni de la lansarea melodiei de dragoste, Elvis a vândut două milioane de exemplare ale acesteia în toată lumea.

„Toată lumea a aplaudat. Cu excepţia mea, eram nervosă”. Mai târziu, cântăreţul a părăsit Germania pentru că îşi încheiase stagiul militar. Deşi a crezut că nu o să îl mai vadă, Elvis a continuat să o caute la telefon.

În 1962, părinţii Priscilei au fost de acord să îl viziteze pe rege la Graceland, cu condiţia ca acesta să plătească pentru o călătorie dus-întors la clasa întâi. De asemenea, au cerut ca ea să fie însoţită în permanenţă. 

Un an mai târziu, în 1963, Priscilla s-a mutat definitiv la Graceland, a început să urmeze o şcoală catolică pentru fete şi a locuit cu părinţii lui Elvis până când s-au căsătorit.