Cum a decurs întâlnirea Primelor Doamne Jill Biden și Carmen Iohannis la București

7 mai, 2022
Carmen Iohannis si Jill Biden in Romania scoala elevi ucraineni (10) jpg

După ce a vizitat baza militară de la Kogălniceanu, soția președintelui american a fost primită în Capitală de cuplul prezidențial.

Ieri seară, cu puțin înainte de ora 20.00, aeronava prezidențială americană ateriza la baza militară Mihail Kogălniceanu, având-o la bord pe Prima Doamnă a Americii, Jill Biden. Pentru că era ora cinei, Jill Biden a mers în sala de mese alături de soldații americani, așa cum a făcut, de altfel, și soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia, 

Din imaginile postate pe contul oficial de Twitter al Primei Doamne, aceasta i-a servit personal pe militarii americani. „Mâncarea înseamnă dragoste” este comentariul care însoțește imaginile, gestul soției președintelui făcând parte din tradiția conducătorilor americani și mai ales a acelora care au avut militari de carieră în familie.

Mai târziu, aeronava prezidențială a pornit spre București, având în vedere că astăzi programul soției lui Joe Biden a continuat cu o vizită la Ambasada Statelor Unite și cu o întâlnire cu soția președintelui Klaus Iohannis.

În jurul prânzului, Jill Biden s-a întâlnit cu Carmen Iohannis, pentru „a-și exprima recunoștința pentru generozitatea și sprijinul României pentru refugiații ucraineni”. La întâmpinare a participat și președintele Klaus Iohannis, după cum reiese din fotografiile postate pe contul de Facenook al președintelui.

jill biden carmen iohannis 2 jpg

Pe twitter, Jill Biden a explicat vizita din ţara noastră şi din Slovacia în contextul Zilei Mamei, sărbătorită în Statele Unite ale Americii în prima duminică a lunii mai. Soţia liderului de la Casa Albă a declarat că vrea să petreacă sărbătoarea alături de femeile şi copiii din Ucraina, care au fugit de războiul lui Vladimir Putin. 

Cum ambele Prime Doamne sunt profesoare de limba engleză, Jill Biden și Carmen Iohannis au avut multe de împărtășit, vizitând împreună o școală din Capitală.



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png