Cum a evitat Kirk Douglas accidentul fatal care l-a ucis pe soțul lui Elizabeth Taylor. Ce rol a jucat soția sa în această dramă

13 mai, 2022
kirk9 jpg

Actorul Kirk Douglas a avut o viață împlinită alături de soția sa de peste 60 de ani și a trăit până la vârsta de 103 de ani. Cu toate acestea, viața lui s-ar fi putut întrerupe în 1958 dacă nu ar fi fost premoniția soției sale. Iată cum a scăpat Douglas de moarte!

Născut Issur Danielovitch Demsky în Amsterdam, New York, din imigranți săraci, bărbatul care a ajuns să fie cunoscut sub numele de Kirk Douglas a ajuns în această lume pe 9 decembrie 1916. Din păcate, copilăria lui a fost plină de provocări.

În ciuda tuturor dificultăților, Douglas dorea să devină într-o zi un mare actor. A muncit foarte mult pentru a-și plăti studiile universitare și  a se vedea la Academia Americană de Arte Dramatice, unde a studiat actoria.

După absolvire, Douglas a intrat în Marina SUA, unde a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, dragostea lui pentru industria cinematografică nu a dispărut niciodată. Și-a slujit țara pentru o scurtă perioadă de timp și, nu după mult timp, și-a început călătoria către măreție.

Actorul a lucrat pe Broadway pentru o perioadă scurtă de timp,. În 1946,  Douglas  și-a făcut debutul la Hollywood în „The Strange Love Of Martha Ivers”.

În 1949, a avut o apariție în filmul „Champion”, unde a jucat rolul lui Midge Kelly – un boxer care nu se va opri la nimic pentru a ajunge în vârf. Performanța remarcabilă a lui Douglas în film i-a adus prima sa nominalizare la Oscar.

Fanii starului au putut să fie martori talentului său actoricesc în filme precum „Ace In The Hole”, „The Bad And The Beautiful”, „Lust For Life”, „The Devil's Disciple”, „Seven Days In May, „Gunfight”. ,” și multe altele pentru a fi menționate.

Chiar dacă majoritatea filmelor menționate mai sus i-au adus lui Douglas o nominalizare la Premiul Academiei, proiectul pentru care a fost amintit cel mai mult este „Spartacus”, regizat de Stanley Kubrick. Actorul a jucat rolul unui sclav român care conduce o revoltă.

Deși cariera lui Douglas a fost, fără îndoială, remarcabilă, el a dus și o viață interesantă departe de cameră . Mariajul cu minunata sa soție Anne și prietenia sa cu producătorul american Mike Todd și soția acestuia, Elizabeth Taylor, își găsesc adesea drum în multe discuții media.

Douglas și Anne erau vecini cu Todd și Taylor, ceea ce nu a făcut decât să le întărească prietenia. Își pereceau adesea timpul împreună și avea pasiuni comune.

kirk20 jpg

Accidentul fatal

Lăsând deoparte căsătoria lui Douglas cu Anne, cele mai incitante aspecte ale vieții sale au legătură cu experiențele din apropierea morții. Kirk a unui accident care i-a luat viața iubitului său prieten, Todd.

Douglas și Anne au oferit o explicație detaliată a ceea ce s-a întâmplat în cele câteva ore care au precedat nefericita moarte a lui Todd.

În cartea lor intitulată „Scrisori de dragoste, râs și o viață la Hollywood”, cuplul a dezvăluit că incidentul a avut loc în 1958.

Pe 22 martie 1958, Todd trebuia să  zboare la New York cu câțiva prieteni și l-a invitat pe Douglas să vină cu ei. Plănuiau chiar să îl viziteze pe fostul președinte al SUA, Harry Truman.

Truman era unul dintre idolii lui Douglas, iar vizitarea lui era o oportunitate pentru Douglas. Actorul era entuziasmat și  i-a spus soției sale, care era însărcinată în șase luni.

Deși părea distractiv pentru Douglas, lui Anne nu i-a plăcut niciodată ideea. Avea un sentiment ciudat despre în privința călătoriei, iar teama de a-și pierde soțul în timp ce era însărcinată era copleșitoare.

Anne a insistat ca soțul ei să ia un alt zbor, ceea ce a dus la o ceartă. Douglas era furios și a decis să nu meargă dacă nu va zbura cu Todd.

Într-un interviu acordat People, starul de la Hollywood și-a amintit că a condus cu soția sa în mașină, dar nu vorbea cu ea. În timp ce conducea, Douglas a pornit radioul, doar pentru a primi cele mai devastatoare știri.

Avionul privat în care se îmbarcase Todd fusese implicat într-un accident, iar toți cei aflați la bord muriseră. La aflarea veștii, Douglas a tras mașina pe marginea drumului, era confuz, dar fericit că era în viață.

Producătorul i-a fost recunoscător soției sale pentru că i-a salvat viața și a promis că va avea încredere în intuiția ei.Recente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg