Cum a fost ucis tatăl lui Michael Jordan şi cum s-a schimbat viaţa superstarului după odioasa crimă

28 mai, 2020
1 gettyimages 291313 jpg jpeg

Cei care au urmărit documentarul The Last Dance şi cei care îi ştiu povestea de viaţă, au aflat deja cât de important era Jordan James pentru vedeta NBA. Detaliile legate de moartea tatălui său scot la iveală multe tare ale basketbalistului.

Povestea de viaţă a lui Michael Jordan este o lecţie despre determinare, dar şi despre cum să foloseşti egoismul pentru a ajunge cât mai sus. Mulţi l-au criticat pe MJ după documentarul difuzat de Netflix, iar alţii l-au înţeles mai bine. Cert este că succesul pe care l-a avut Chicago Bulls cât el a fost acolo nu a mai fost, vreodată, egalat. Multe întrebări legate de caracterul său îşi au răspunsul în copilăria destul de grea, petrecută alături de cei 4 fraţi ai săi în Carolina de Nord. Tatăl lor, James, lucra la General Electric, iar mama lui, Dolores, la o bancă, dar ţineau foarte mult la educaţia copiilor. Pentru a nu se avânta în viaţa de stradă, părinţii lui l-au îndreptat către sport: mai întâi baseball şi apoi basket. Basketul avea să devină marea lui iubire, deşi tatăl lui, James Jordan, ar fi preferat să facă carieră în baseball.După ce a fost acceptat cu bursă în echipa universităţii din Carolina de Nord, ascensiunea sa este deja istorie.

Basketul a rămas marea lui iubire
Basketul a rămas marea lui iubire

Episodul 7 al documentarului ne poartă în tragicul an 1993, când MJ era pe val, iar tatăl său mergea cu el peste tot, chiar şi la jocuri de noroc sau pe terenul de golf, deoarece sportivul era pasionat de acest sport al gulerelor albe. Una dintre pasiunile considerate nocive era, însă, cea legată de jocurile de noroc. Se spune că MJ era implicat în mai multe pariuri şi avea şi undele datorii neachitate sau reuşise să falimenteze persoane influente. Acest lucru a dus la multe speculaţii legate de moartea tatălui său, undele dintre ele fiind şi astăzi comentate: a fost sau nu moartea lui James Jordan comandată de cei cu care acesta juca jocuri de noroc? Dar iată cum s-au petrecut lucrurile înainte şi după moartea tatălui lui Jordan şi cum l-a determinat această dramă să renunţe la basket.

Una dintre marile lui pasiuni a arămas golful
Una dintre marile lui pasiuni a arămas golful

Daniel Green şi Larry Martin Demery, doi tineri din Carolina de Nord, sunt consideraţi ucigaşii lui James, închişi şi astăzi. În vara lui 1993, tatăl lui Michael lipsea de acasă deja de trei săptămâni, iar soţia acestuia, Dolores, nu reuşea să ia legătura cu el, deşi comunicau aproape zilnic până atunci. Se pare că acesta a fost împuşcat în piept pe 23 iulie, în timp ce parcase maşina pe un drum lăturalnic pentru a se odihni. Trupul său a fost descoperit abia după 11 zile, într-o zonă mlăştinoasă şi a rămas neidentificat mai bine de o săptămână, până când familia l-a dat dispărut. Până la momentul recuperării cadavrului, acesta a fost incinerat de un medic legist, considerând victima un John Doe, denumire folosită pentru cei decedaţi şi al căror nume nu se cunoaşte.

Deşi la început au negat că ei ar fi făptaşii, dovezile împotriva celor doi, Daniel şi Larry, erau mai mult decât edificatoare: 36 de apeluri fuseseră făcute de pe telefonul mobil aflat în maşina lui James, într-o perioadă de patru zile de la crimă, majoritatea fiind către apropiaţii şi familiile celor doi criminali. Procurorii au declarat că aceştia au furat şi o serie de obiecte din Lexusul condus de tatăl lui Michael: un ceas pe care acesta îl primise cadou de la fiul lui şi un inel de colecţie NBA ALL STAR, ediţia 1986. Green s-a filmat într-un clip cântând rap şi purtând acel inel. La aproape 27 de ani de la odioasa crimă, Green continuă să lupte pentru eliberarea condiţionată, deoarece în tot acest răstimp el a susţinut că nu era de faţă când Larry l-a împuşcat, dar l-a ajutat pe acesta să îi mute cadavrul. Apelurile i-au fost respinse, însă, de-a lungul anilor.

Moartea tatălui său l-a schimbat, însă, ireversibil pe Michael. Acesta i-a dedicat trofeul câştigat imediat după nefericitul moment din 1993, dar a decis să renunţe la basket pentru a îndeplini un vis mai vechi al lui James: acela de a juca baseball profesionist. La două luni de la înmormântare, Jordan îşi anunţa retragerea din NBA, declarând că acest eveniment nefericit i-a produs un şoc: “M-a făcut să realizez cât de scurtă e viaţa, cât de rapid şi inocent se poate termina totul. Cred că vine un moment când jocul trebuie trecut pe planul doi. Vreau să acord mai mult timp familiei. Am fost extrem de egoist acordând toată atenţia carierei de basketbalist. E momentul să nu mai fiu egoist cu familia mea”.

Niciodată baseball-ul nu i-a putut aduce satisfacţia pe care i-a oferit-o NBA-ul
Niciodată baseball-ul nu i-a putut aduce satisfacţia pe care i-a oferit-o NBA-ul

Într-o conferinţă, Michael a declarat că tatăl său îl sfătuise să se retragă în 1991, după ce câştigase primul titlu cu Bulls, dar el a refuzat.Pentru a împlini visul tatălui său, MJ s-a înscris în echipa de baseball Birmingham Barons, afiliată celebrei Chicago White Sox. S-a străduit foarte mult să facă performanţă şi în acest sport, dar felul său de a fi şi dorinţa de a se hrăni din succes şi victorie nu l-au putut ţine departe de terenul de basket. În 1994 s-a întors la Chicago Bulls şi până la retragerea finală din 2003 a mai câştigat trei campionate cu echipa lui de suflet. Egocentrismul său a fost criticat de adversari, de coechipieri şi de media, dar, privind în urmă, tot egocentrismul l-a purtat pe culmile cele mai înalte ale succesului într-un domeniu în care, fără aplauzele şi aprecierea publicului, flacăra din tine poate pieri.Recente pe Ok! Magazine

cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg