Cum ai grijă de genţile tale ca să arate bine după nenumărate purtări

12 mai, 2021
1 geanta jpg jpeg

Genţile fac parte din acea categorie de accesorii care îţi pot face ţinuta să arate foarte stylish sau, dimpotrivă, foarte ponosită, dacă nu arată impecabil. Asta în înseamnă, desigur, că o geantă achiziţionată în urmă cu un an nu poate arăta elegant.

Secretul constă în felul în care ai grijă de genţile tale, astfel încât chiar şi modelele clasice, pe care le porţi mai mulţi ani de-a rândul să arate impecabil.

Iată tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea genţilor. 

 

Genţile din piele

Printre cele mai populare genti dama se numără cea din piele. Ca să îţi păstrezi aceste genţi în cea mai bună formă, ar trebui, în primul rând, să eviţi să le încarci prea mult. Dacă geanta devine prea grea, baretele se pot degrada, descoase sau chiar rupe. Aşadar nu-ţi umple geanta cu obiecte prea grele. În al doilea rând, trebuie să ştii că genţile din piele pe care nu le porţi frecvent ar trebui depozitate în săculeţi de pânză, umplute cu hârtie pergament ca să nu îşi piardă forma. În ultimul rând, dar nu mai puţin important, astfel de genţi ar trebui curăţate periodic cu o soluţie specială pentru piele, folosind o cârpă moale şi lăsate mai apoi la aer, dar nu în lumină sau în apropierea unor surse de căldură. 

Genţile din piele întoarsă

Aceste genţi au nevoie de o îngrijire mai atentă. În primul rând, îşi pot schimba culoarea din cauza luminii naturale şi nu ar trebui niciodată să intre în contact cu apa sau orice alt tip de lichid. Pentru curăţarea şi îngrijirea lor, ai nevoie de o perie specială, cu care să le cureţi de praf, din când în când, şi de o radieră specială pentru pielea întoarsă cu care să le redai culoarea intensă. Şi ele trebuie depozitate în săculeţi din pânză. 

Genţile din piele lăcuită

Pielea lăcuită este mai durabilă decât o piele obişnuită, dar poate fi afectată de problema transferului de culoare! Nu lăsa niciodată o geantă de piele lăcuită lipită de o altă geantă, atunci când o depozitezi, păstreaz-o întotdeauna într-un săculeţ de pânză. De asemenea, ai grijă cu ce te îmbraci când porţi o astfel de geantă, mai ales dacă o ţii pe umăr. Dacă porţi, de exemplu, o jachetă din piele sau piele întoarsă este posibil să te alegi cu un transfer de culoare de pe îmbrăcăminte pe geantă. Astfel de pete sunt aproape imposibil de scos, dar poţi încerca folosind vaselină sau alcool sanitar. 

Genţile bijuterie

În ultimii ani, multe case de modă au propus genţi decorate cu broderii, paiete, perle sau cristale, şi magazinele mass-market au copiat rapid aceste trenduri. Aşadar, dacă în colecţia ta se regăsesc astfel de articole, este important să le cureţi de praf după fiecare purtare, sau la fiecare două purtări, cu o periuţă fină. De asemenea, ai grijă să le ţii depozitate în săculeţi de pânză. Baretele metalice, tip lanţ, se înfăşoară întotdeauna în hârtie pergament, aşa cum probabil erau ambalate când ai cumpărat produsul. 

Genţile din paie

O alegere foarte populară pe timp de vară, genţile din paie nu sunt neapărat foarte pretenţioase. Le poţi curăţa de praf folosind o perie moale. În funcţie de formă, le poţi depozita într-un săculeţ de pânză, umplându-le cu hârtie pergament pentru a le ajuta să-şi menţină forma şi integritatea împletiturii. 

Genţile sunt esenţiale în garderoba unei femei, iar unele dintre ele ajung să fie purtate ani în şir. Pentru a le păstra aspectul şi eleganţa, este important să ţii seama de sfaturile de mai sus şi să acorzi îngrijirii şi depozitării lor atenţia cuvenită. 

 Sursă foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
swank8 jpg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg