Cum ar fi arătat astăzi Prințesa Diana? Un fotograf turc i-a recreat portretul

23 septembrie, 2022

Au trecut 25 de ani de la tragicul ei deces, dar figura ei continuă să fie prezentă în imaginarul colectiv. Iată cum ar fi putut arăta acum, dacă ar fi trăit.

Prinţesa Diana

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a și urcarea pe tron a lui Charles, mulți au comentat că rolul noii regine ar fi trebuit să-i revină, de drept, Prințesei Diana. Lucru irealizabil, chiar dacă ar fi supraviețuit acelui cumplit accident din pasajul Pont de l'Alma din Paris, din 31 august 1997, întrucât Lady Diana divorțase deja de Prințul Charles și-și refăcuse viața alături de miliardarul Dodi Al-Fayed, cu care se afla în mașină atunci când a decedat.

Totuși, privind la trecutul amoros agitat care a adus-o pe Camilla în postura de Regină Consoartă, britanicii nu pot uita coșmarul prin care aceasta a făcut-o să treacă pe vulnerabila Lady Di.

În acest context, curios să vadă cum ar fi arătat astăzi Prințesa Diana, care ar fi avut vârsta de 61 de ani, un celebru fotograf turc, care s-a mai „jucat“ cu astfel de portrete, „reînviind“ staruri plecate dintre noi prea curând, i-a recreat portretul cu ajutorul noii tehnologii.

„Cu ajutorul tehnologiei AI, care m-a fascinat o perioadă, am încercat să arăt că orice îți imaginezi poate prinde contur în realitate“, spune Alper Yesiltas, care a „îmbătrânit-o“ pe fosta Prințesă a Inimilor cu ajutorul programelor de editare foto care folosesc inteligența artificială. Cu părul albit, tenul mai ridat, cu ochii mai adânciți și colțurile căzute, plus câteva pete pigmentare tipice celor care stau mult la soare, așa cum îi plăcea și Dianei să stea, portretul regretatei mame a Prinților William și Harry este frapant.

De altfel, turcul Alper Yesiltas, la bază avocat, are deja o colecție de personaje evergreen, după ce a reconstituit și figurile lui Michael Jackson, Heath Ledger, Paul Walker, Amy Winehouse, Freddie Mercury ori John Lennon, folosind același algoritm.

”Când am început acest proiect, mi-am dat seama ce pot să fac și m-am gândit că îmi aduce bucurie. Am vrut ca oamenii de care îmi este dor să fie în fața mea, așa că am lansat acest proiect. Partea cea mai grea a procesului creativ este să fac ca imaginea să fie reală, să aibă viață cumva”, a spus Yesiltas, potrivit Daily Mail.

FOTO: Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințesa Claire a Belgiei, Prințul Aymeric, Profimedia jpg
Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg