Cum ar fi să nu vă mai bateţi joc de români?

7 septembrie, 2011

Am obiceiul să cred că românii, chiar şi-n numărul lor mare, nu sunt imbecili. Dar în ritmul acesta devin. Dacă întruna ţi se spune că eşti, băi, până la urmă ajungi! Îmi povesteau oameni care au fost ieri la meciul cu Franţa. Domne, ce public civilizat. Cam de câte argumente e nevoie pentru a reuşi în final să tragi o concluzie banală?

Am obiceiul să cred că românii, chiar şi-n numărul lor mare, nu sunt imbecili. Dar în ritmul acesta devin. Dacă întruna ţi se spune că eşti, băi, până la urmă ajungi! Îmi povesteau oameni care au fost ieri la meciul cu Franţa. Domne, ce public civilizat. Cam de câte argumente e nevoie pentru a reuşi în final să tragi o concluzie banală?!E spectaculoasă incapacitatea de a construi un discurs public într-o minimă logică. Românii au prostul obicei de a se adapta la vremuri. La spaţiul în care se desfăşoară. La condiţiile care îi sunt propuse. Aşa încât, dacă stadionul pe care-l inviţi e ca cel de aseară, el se comportă convergent. Dacă la televizor e “Dansez pentru tine” nu se uită nimeni la Capatos. Toţi ilarii ăştia de pe la emisiuni stranii mizează pe capacitatea poporului ăsta de a se adapta. Chiar şi la ţigănie, ei nefiind în stare să construiască altceva decât un bâlci.

Când faci un stadion ca cel de aseară, rămâi perplex să constaţi că spontan devenim alt popor. Neputinţa celor care elaborează contextul public în care se desfăşoară populaţia ţării ăsteia dubioase. De aici pleacă, logic, argumentaţia halului în care tindem să devenim. De când scriu editoriale, repet isteric ideea asta. Nu vă mai explicaţi, băi, neputinţa dând vina pe public! E capabil să se adapteze şi la imbecilitatea voastră. Dar devenit imbecil, când vorbiţi despre rezultatele de la BAC, aveţi o minimă coerenţă şi nu vă mai lamentaţi. Că voi l-aţi adaptat la imbecilitate până la a fi incapabil s-o mai sesizeze. Faceţi reclamă la fast food, după care, moralist, veniţi cu reportaje despre creşterea obezităţii. Asta e logica în care televiziunea momentului se desfăşoară. Îi chemaţi pe oameni în nişte mizerii de stadioane, apoi vă plângeţi de absenţa civilizaţiei lor. Haideţi să vă mai povestesc ceva. Vouă, ăstora loviţi de neputinţa de-a face altceva decât o mizerie. Revista de celebrităţi numărul 1 în vânzări nu mai e niciuna dintre mizeriile voastre. E OK! cu Jenifer Aniston pe copertă. Luaţi-o p-asta şi ţineţi-o minte când îmi explicaţi că Bianca Drăguşanu e pe coperţi pentru că vinde. Să luăm în calcul ideea că nu publicul e idiot. D-aia zic.Recente pe Ok! Magazine

nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg