Cum arată actriţa Draga Olteanu Matei la 87 de ani: "Nu ştiu dacă am duşmani, ştiu doar că nu am avut prieteni"

4 august, 2020
7 poza jpg jpeg

Draga Olteanu Matei are 87 de ani, a lăsat scena în urmă şi trăieşte la Piatra Neamţ. Anii au schimbat-o, a trecut cu greu peste pierderea soţului, dar marea actriţă păstrează acelaşi aer jovial. Recunoaşte că nu are prieteni şi că, într-un fel fel, distanţarea socială a făcut întotdeauna parte din viaţa ei. Irina Păcurariu a întâlnit-o pe Draga Olteanu Matei pentru un interviu de poveste, ce fi difuzat la Reţeau de idoli, la TVR2.

“Se mișcă mai puțin vioi decât o făcea, e cum o vedeți, croită parcă din pergament, dar ochii, vocea, replica sunt intacte.

Se ține deja de ani buni departe de lume, și salutul ei “Considerați-vă pupați!”, fără îmbrațișări suplimentare, e acelaşi de 45 de ani. Fusese premiera la “Patima”, filmul al cărei scenariu l-a scris chiar ea și care a adunat într-o lună 1 milion de spectatori. Rolul ei e fabulos, filmul ia şi un premiu internaţional, dar ce ţine minte Draga e altceva. Regizorul George Cornea a urcat-o pe scenă la premieră, unde aproape toată sala, adică peste 500 de oameni, au venit s-o pupe pe actrița lor favorită și, ca urmare, timp de 2 săptămâni s-a luptat apoi cu o pneumonie severă. De atunci și de acolo a învățat că cele mai sănătoase sunt pupăturile de la distanță”, mărturiseşte Irina Păcurariu.

2 draga2 jpg jpeg

Draga Olteanu Matei ar putea povesti o viaţă tot ce a trăit în această lume, e ea însăși un roman. În tinereţe, marea actriţă a fost exmatriculată împreună cu Amza Pellea din facultate pentru un an.

”De ce? Răspunsul “oficial” e că-i plăceau prăjiturile și chiulea cu Amza din dragoste pentru ele. Nu iartă nici acum, la 87 de ani, pe nimeni. Despre Andrei Șerban încă susține că e nesigur, de asta experimentează mereu...pe Horațiu Mălăele îl iubește, dar l-a taxat în glumă că la unul din spectacole a ridicat prea mult vocea la public. La cât de directă e, am întrebat-o dacă a avut dușmani printre colegi. <<Nu știu, mi-a răspuns cu sarcasmul ei clasic, știu doar că n-am avut prieteni>>’’

3 draga3 jpg jpeg

Poza cu ţigara (a fumat 5 pachete pe zi timp de decenii) e unica păstrată de Draga din studenţie.

Iubirea ce i-a purtat-o soţul ei e greu de povestit în cuvinte. "44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el... Aşa a fost viaţa noastră", mărturisea Draga Olteanu într-un interviu.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg