Cum arăta mama indiancă a Kamalei Harris, vice-preşedintele SUA? A venit în America la 19 ani şi s-a căsătorit cu un jamaican

3 februarie, 2021
5 download jpg jpeg

Prima femeie de culoare în funcţia de vice-preşedinte al Americii, Kamala Harris, spune că mama ei a fost influenţa ei principală.

Este vorba despre Shyamala Gopalan Harris, o femeie care a emigrat din India la vârsta de 19 ani pentru a se stabili în America şi a studia aici biochimia. Kamala o descrie ca pe o femeie foarte curajoasă, care s-a mutat într-o ţară cu o cultură atât de străină ei, fără să cunoască pe nimeni acolo.

Chiar dacă părinţii ei indieni se aşteptau ca fiica lor să se întoarcă în ţară după terminarea studiilor, pentru a se căsători, cum era tradiţia, cu un bărbat ales de ei, soarta a avut alte planuri. Aceasta l-a întâlnit la Universitatea din Berkeley (California) pe jamaicanul Donald Harris şi s-a îndrăgostit de el.

1 mama kamala jpg jpeg
3 download 1 jpg jpeg

Cei doi studenţi străini s-au căsătorit şi au devenit părinţii a două fete, Kamala şi mezina Maya. Familia lui Shyamala n-a fost foarte încântată de veste, deoarece aceasta s-a măritat cu un străin, încălcând o tradiţie de peste 1.000 de ani. Cu toate acestea, mariajul celor doi n-a durat mult, părinţii Kamalei despărţindu-se pe când aceasta avea doar cinci ani.

Chiar dacă vice-preşedintele şi sora ei mai mică îşi petreceau vacanţele cu tatăl lor, prima are cuvinte de laudă în special la adresa mamei sale, care le-a crescut singură în timp ce-şi urma şi cariera de cercetător. Mama Kamalei a murit în 2009, la 70 de ani, ca urmare a unui cancer de colon, o boală pe care a studiat-o şi ea şi despre care a făcut numeroase descoperiri, prin prisma profesiei sale de cercetător în domeniul nutriţiei şi endocrinologiei.

2 harris jpg jpeg

În viaţă a rămas tatăl Kamalei, fost profesor de economie, care se plânge, însă, că relaţia cu fiicele sale este acum ca şi inexistentă, legătura rupându-se după o luptă grea pentru custodia acestora cu fosta lui soţie.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg