Cum arată Maria Băsescu la aproape 70 de ani. Ce cochetă este încă fosta Primă Doamnă a României

9 septembrie, 2020
5 traian basescu si maria basescu la nunta jpg jpeg

A fost Prima Doamnă a României, o prezenţă extrem de delicată şi de rafinată! Despre Maria Băsescu este vorba, cea care se apropie curând de vârsta de 70 de ani. Soţia lui Traian Băsescu îşi dedică tot timpul soţului, dar şi celor patru nepoţi pe care îi adoră!

Maria Băsescu este una dintre cele mai discrete Prime Doamne ale României. Traian Băsescu a fost preşedintele României timp de 10 ani, din 2004 în 2014, iar ea a stat la dreapta lui mereu, fiind o femeie elegantă, rafinată, care rar lua cuvântul în public. Maria Băsescu a impresionat mereu prin calmitatea sa şi bunul gust.

Maria Andruşca şi Traian Băsescu s-au cunoscut la Constanţa. El era la Institutul de Marină, iar Maria la Şcoală de Tehnică Comercială din Constanţa. După ce s-au căsătorit, au venit repede pe lume şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru care Maria Băsescu a fost şi tată şi mamă, cât timp soţul i-a fost plecat pe mare. În acea perioadă, aceasta avea câteva regrete.

"Ne-am dorit foarte mult să avem un băieţel, dar dacă soţul a fost mai mult plecat... nu s-a întâmplat", a declara Maria Băsescu. Iată ce rapid au trecut anii, aceasta a împlinit pe 6 septembrie 69 de ani. Este fericită alături de soţul sa, Traian Băsescu, dar şi de nepoţii săi, trei din partea Elenei Băsescu şi unul din partea Ioanei. Este o bunică cu normă întreagă, petrece timp cu micuţii, ea fiind cel care îi răsfaţă.

Familia i-a sărbătorit recent ziua de naştere, dar şi ziua de nume. Maria Băsescu arată bine la aproape 70 de ani, are un chip luminos şi este foarte cochetă. Elena, fiica cea mică, a postat imagini cu mama în mediul online şi a scris: "La mulţi ani tuturor celor care astăzi aniversează ziua numelui! Mariilor, Marianilor, Marinelor şi Marinilor, tuturor vă doresc multă sănătate, bucurie şi linişte alături de cei dragi vouă! La mulţi ani şi tot binele din lume şi celei mai iubite mame şi bunici!" Priviţi GALERIA FOTO!

6 traian basescu si familia jpg jpeg

Conform capital.ro, Maria Băsescu a fost casnică timp de 37 de ani. Într-un interviu acordat cu mai mulţi ani în urmă, Maria Băsescu recunoştea că regretă faptul că a ajuns casnică: „De 15 ani sunt casnică. Nu am fost aşa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soţul meu lucram în turism, pe Litoral. Şi imi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereţi. Am stat foarte mult singură. Regret ca n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitaţia. Oricum, acum e prea târziu. După o pauza de 15 ani e greu să-ţi reiei activitatea. Mi-am ieşit din mână, cum se spune.” De aceea, soţia fostului preşedinte primeşte o pensie extrem de mică. Din declaraţiile de avere şi de interese depuse de Traian Băsescu în luna iulie 2019, reiese că Maria Băsescu a încasat, pentru ultimul an fiscal încheiat, de la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, o pensie totală de numai 1.720 de lei (ceea ce ar însemna circa 143 de lei/lună).

Maria Băsescu a avut totuşi un job, începând cu luna februarie 2017. Ea a ocupat postul de administrator al terenului agricol de 290 de hectare din comuna Nana deţinut de fiica sa, Ioana Băsescu, de profesie notar. Pentru acest post, Maria Băsescu primea un salariu de 5.000 de lei/lună, astfel că în 2019 a încasat 15.000 de lei, având în vedere că acest contract s-a încheiat la data de 1 aprilie.

Cum arăta Maria Băsescu în trecut, ca tânără mamă

O fotografie din arhiva familiei fostului preşedinte, cu soţia şi fetele lui, face furori pe Instagram. Elena Băsescu a scotocit prin albumul cu amintiri şi a scos de la naftalină o fotografie alb-negru cu mama sa în tinereţe, când ea şi sora ei, Ioana, erau micuţe. Cu părul lung, uşor ondulat şi prins într-o coadă de cal, Maria Băsescu era foarte tânără şi frumoasă şi se vede cu ochiul liber cum trăsăturile chipului său au fost transmise mai departe Elenei şi Ioanei.

Ca soţie de ofiţer de marină, aceasta s-a dedicat creşterii fiicelor sale, lăsând serviciul din Turism şi pasiunea pentru desen deoparte.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Livia Graur și fiica sa, Renata, pe podiumul de modă la Soirees de la Mode de Alin Gălățescu   FOTO Remus Nicolaescu (1) jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
poza Dan Bălan jpg
Gwen Stefani și Blake Shelton, GettyImages (2) jpg
Silviu Mircescu   FOTO Remus Nicolaescu jpg
Acasa la Ela Craciun   Sorin Stana, OK Romania (7) jpg
FotoJetAffleck jpg
Ricky Martin 2024, GettyImages (2) jpg