Cum arăta Melania Medeleanu în adolescență: "Nu mai știam să leg două vorbe"

17 iunie, 2022
melania medeleanu foto alex mazilu

Se emoționa în fața publicului și nu credea niciodată că va face această profesie. A înjuns însă se îndrăgostească de radio și apoi de televiziune, iar astăzi Melania Medeleanu are convingerea că poți să răzbați pe acest drum dacă ai puțin curaj.

melania86 jpg

“Adolescența mea a fost o combinație stranie de curaj nebuno-inconștient, cu strigat de câștigare a independenței care le-a făcut alor mei viața grea și o tăcere nesfârșită care se instala ori de câte ori în preajma mea apăreau mai mult de 3 oameni. Parcă-mi cosea cineva limba. Nu mai știam să leg două vorbe. Mă ascundeam în scris, pagini întregi de jurnal care-mi îndurau gândurile pe care nu știam să le spun cu voce tare.

Apoi a apărut radioul - căștile pe urechi, microfonul în față și mixerul. Gândurile primiseră glas, căci nu era nimeni în jur să mă vădă. Și în cele din urmă televiziunea, cu minunatele ei contraste - nu mai eram invizibilă și în același timp nu trebuia să vorbesc cu prea mulți oameni în același timp - o cameră de luat vederi, unul- doi colegi cameramani. Mii de oameni cărora le vorbeam fără să-i vad.

Mi-a luat mai bine de 10 ani să pot privi în ochi interlocutorul, să spun cu voce tare ce cred în față a 10 sau a sute de persoane, să nu-mi mai tremure glasul sau, dacă-mi trebuie, să înțeleg cum pot totuși să merg mai departe.

Scriu asta pentru toți timizii care ar vrea să capete o voce.

Scriu asta ca să știe că se poate. Cu muncă, e drept, dar vrobitul în public nu e privilegiul celor talentați. E șansă celor care au ceva de spus de a se face auziți.

Cum să structurezi un mesaj, cum să-i găsești cele mai potrivite haine, cum să-l spui, în ce ritm, cu ce ton, cum să miști când vorbești, ce să faci cu mâinile. Toate astea sunt lucruri care se învață. Dacă pustoaia asta din fotografie a reușit, zău că poate oricine”, povestește Melania.Recente pe Ok! Magazine

Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg