Cum au transformat Tony Curtis şi Janet Leigh povestea lor de dragoste într-un coşmar. Actorul a avut aventuri cu Natalie Wood şi cu o actriţă minoră

2 noiembrie, 2021
9 ton8 jpg jpeg

Tony Curtis a fost un actor strălucitor şi a apărut în mai multe filme de profil. Cu toate acestea, lumea îşi aminteşte de el cel mai bine pentru căsnicia sdezastruoasă cu actriţa Janet Leigh, care a început într-un mod fericit.

Mai multe vedete s-au împerecheat în acele vremuri. Unele relaţii s-au dovedit a fi de succes, în timp ce altele păreau destinate să eşueze încă de la început, dar au existat unele care păreau promiţătoare, aveau semnele unei poveşti de dragoste perfecte şi totuşi s-au transformat într-un coşmar. La fel ca majoritatea celebrităţilor de top, Curtis a fost legat de mai multe femei de-a lungul vieţii şi a avut câteva mariaje care s-au încheiat aproape la fel de repede cum au început, dar căsnicia lui cu actriţa Janet Leigh părea că va dura o eternitate.

Vedetele s-au întâlnit la o petrecere publicitară în 1950, iar Leigh, care avea 23 de ani la acea vreme, îşi făcuse deja un nume. Trecuseră doar câţiva ani de când talentul ei fusese descoperit de actriţa Norma Shearer, în 1946. Ambele vedete strânseseră ceva bănuţi până atunci. Leigh semnase deja primul ei contract profesional şi apărea în filme precum „The Romance of Rosy Ridge” şi „Little Women”.

Curtis, pe de altă parte, era o vedetă mai puţin cunoscută la începutul anilor '50. Avea o bază de fani mai mică decât viitoarea lui soţie, Leigh, şi jucase roluri mici în multe filme, în mare parte nereuşite. Starul a fost uluit de dulceaţa lui Leigh la întâlnirea lor din 1950. În autobiografia sa, actorul şi-a amintit că a fost cucerit de chipul ei.

Curtis a tânjit după Leigh şi, din fericire, actriţa a fost la fel de încântată de actorul cu părul negru. În memoriile sale, ea a dezvăluit că era impresionată de personalitatea lui Curtis. Au făcut schimb de numere şi aşa a început totul. La acea vreme, cariera lui Leigh era susţinută de magnatul Howard Hughes, care era îndrăgostit de ea.

De cealaltă parte, lui Curtis i s-a oferit zeci de mii de dolari de către Universal pentru a se căsători cu colega sa Piper Laurie, un mariaj care se credea că este necesar pentru cariera sa. Deşi banii erau tentanţi, el a refuzat oferta. Curtis a ales în schimb să îşi manifeste interesul pentru Leigh. Actorul îşi putea imita cu uşurinţă colegii, aşa că sunat-o pe Leigh şi a pretins că este Cary Grant şi că vrea să o invite la o întâlnire. Astfel, Curtis voia să vadă dacă sentimentele ei pentru el sunt adevărate.

Leigh a refuzat politicos oferta lui Grant, invocând că avea deja planuri cu Curtis. Acesta a fost un punct de cotitură în relaţia lor , dar a ajuns să îi lege şi mai mult. Pe platourile de filmare ale lui Leigh, Curtis a devenit o faţă frecventă Potrivit lui Curtis, dragostea lor a fost mai mult fizică în primii ani împreună, aşa că le era dificil să rămână despărţiţi prea mult timp.

În toată această poveste, cei de la Universal sperau ca actorul să accepte oferta lor de a se căsători cu Laurie. Pentru ei, Leigh era pur şi simplu o actriţă dintr-un studio rival. Această căsătorie putea însemna sfârşitul carierei lor.

Prietenii au sfătuit-o pe Leigh să nu se căsătorească cu actorul, dar legătura lor era prea profundă..

În 1951, Curtis i-a adresat întrebarea lui Leigh şi, fără să se gândească, ea a spus da. S-au căsătorit în cadrul unui mic eveniment. Cu comediantul Jerry Lewis ca martor al unirii lor, începutul părea perfect pentru o viaţă fericită împreună, dar nu a fost ceea ce părea.

În primii ani, se părea că Curtis şi Leigh erau cea mai frumoasă pereche din industrie. Cariera lor creştea şi erau tot mai mediatizaţi. Fericirea lor a fost însă de scurtă durată. Curtis era extrem de nesigur în relaţia cu Leigh şi credea că ea e curtată de alţi bărbaţi. El simţea, de asemenea, că profită de el , aşa că, în curând, casa lor a devenit o zonă de război şi teroare.

La cinci ani de la nuntă, cuplul a decis să-şi facă căsătoria să funcţioneze de dragul primei lor fiice, Kelly, dar romantismul dispăruse. În public, păreau uniţi şi chiar apăreau în filme împreună, dar, în culise, Curtis se lupta serios cu dependenţa de droguri şi a avut aventuri cu actriţele Gloria DeHaven şi Natalie Wood.

De asemenea, Leigh începea să se lupte cu presiunea faimei, să bea şi să abuzeze de pastile. Curând, ceea ce părea o uniune de basm devenise o experienţă tristă pentru ambele părţi. În 1958, şi-au întâmpinat fiica, pe actriţa Jamie Lee Curtis, care nu numai că le-a dus numele mai departe, dar a fost văzută ca ultima lor încercare de a-şi salva relaţia distrusă.

În 1962, Leigh a primit vestea şocantă că Curtis a cerut divorţul pentru a fi cu o actriţă germană de 17 ani, Christine Kaufmann, pe care a cunoscut-o în timp ce filma „Taras Bulba”. Deşi mai târziu a recunoscut că divorţul i-a afectat cariera, Curtis părea că şi-a găsit dragostea lângă iubita tinerică, dar o serie de încă cinci divorţuri au arătat că a avut ghinion în alegerea unui partener.

Divorţul său nu numai că i-a distrus cariera, dar i-a afectat şi relaţia cu copiii săi. În ciuda acestui fapt, fiica lui, Jamie Lee, îl consideră un mare actor, cu performanţe uimitoare.Recente pe Ok! Magazine

cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
7 vladimir putin jpg jpeg
Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg