Cum era să mergi în turneu cu starurile rock. Groupies povestesc despre sex, droguri şi rock'n'roll: „La 15 ani, Jimmy Page i-a cerut voie mamei să mă culc cu el.”

26 februarie, 2021
1 rock jpg jpeg

După decenii întregi de experimentat un stil de viaţă rock'n'roll – din care sexul, drogurile şi muzica bună nu lipseau – groupies precum Chris O'Dell şi Pamela Des Barres povestesc cum au fost ele muzele şi amantele membrilor unora dintre cele mai îndrăgite formaţii ale tuturor timpurilor.

profimedia 0358296170 jpg jpeg

Groupies, adică admiratoarele înfocate ale trupelor rock, jucam mai multe roluri. Unele dintre ele erau partenerele sexuale ale membrilor formaţiilor, altele se comportau ca nişte prietene bune sau angajate care aveau grijă de sănătatea starurilor muzicale, de felul cum se îmbrăcau ei pe scenă şi erau prezente permanent, în caz că era nevoie de ele.

Dar unele dintre ele erau muze de-a dreptul. Chris O'Dell a inspirat mai multe hituri, în timp ce Pamela Des Barres dezvăluie cum a fost muza lui Keith Moon: „Eram fata lui Keith din LA şi nu erau dubii legate de acest lucru. Ştiam că, de fiecare dată când venea în oraş, mă căuta pe mine şi numai pe mine. Era aşa pretenţios, iar eu îi asiguram tot ceea ce avea nevoie. Când începea să urle, eu eram cea care îl liniştea. Era datoria mea de muză să am grijă de geniul lui, care-i inspira pe atâţia!”

2 rock1 jpg jpeg

În ceea ce priveşte preconcepţiile pe care le are lumea despre admiratoarele starurilor rock, Des Barres încearcă să facă lumină asupra subiectului: „Încerc să devinesc cât pot de bine termenul «groupies», pentru că însemană doar o mare iubitoare de muzică, cineva care îşi doreşte să fie în preajma trupelor. Punct. Dacă e implicat şi sexul? Câteodată. Dar groupies sunt şi prietene, asistente, cele care au grijă de membrii formaţiilor.”

Totul despre droguri

Drogurile şi alcoolul erau nelipsite din scena muzicii anilor '70, mai ales în preajma trupei Rolling Stones. Capacitatea lui Chris O'Dell de a lua droguri l-a impresionat pe Keith Richards, care o lăuda că era rezistentă ca un bărbat. Totuşi lucrurile au luat-o la vale pentru Chris după un turneu cu Mick Jagger şi Keith Richards.

3 rock3 jpg jpeg

„Am plecat cu Rolling Stones şi nu m-am oprit nici măcar după ce turneul lor se încheiase. Luam câte o liniuţă de cocaină, două, trei, apoi aveam nevoie de câte un Quaalude sau Seconal, care să mă mai liniştească. Dar îmi dădeam seama că eram prea prăbuşită şi apoi o dădeam pe alcool, ca să-mi revin. Tot încercam să găsesc echilibrul perfect între toate substanţele pe care le luam şi nu reuşeam.”

Conform celor povestite de O'Dell, drogurile erau la ordinea zilei sau a nopţii, de fapt, în turnee şi toţi se gândeau, în culise, că nu făceau decât să se simtă bine, iar cei care mureau din cauza vreunei supradoze mureau pentru că nu ştiau să se oprească.

Sex cu starurile rock

În ceea ce priveşte sexul, Lori Mattix ţine să precizeze că relaţia ei cu fondatorul Led Zeppelin, Jimmy Page, a fost ceva mai mult decât o simplă aventură: „Eram minoră şi nu puteam călători cu el. Aşa că stăteam în cameră şi îl aşteptam pe Jimmy. La un moment dat, la 15 ani, eram îndrăgostită lulea de el. Îl pusesem pe un piedestal. Devenise totul atât de serios între noi, încât Jimmy i-a cerut voie mamei mele ca să devin iubita lui.”

4 profimedia 0210095982 jpg jpeg

Page şi Mattix au format un cuplu până în momentul în care ea l-a prins pe starul rock în pat cu Bebe Buell: „Nu ştiam că Buell îmi furase bărbatul. Eu aveam o cheie la apartamentul lui Jimmy şi, când am intrat, i-am văzut pe ei doi în pat împreună. M-am uitat la el şi l-am întrebat ce mi-a făcut. Nu am mai avut niciodată încredere în el de-atunci. Era ca un zeu pentru mine şi mi-a distrus întreaga imagine pe care o aveam despre el în acea seară. Totuşi, va rămâne întotdeauna una dintre cele mai mari iubiri ale mele.”

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Richard Dreyfuss   GettyImages 539134246 jpg
FotoJet J Lo jpg
Gheboasă, al doilea an la Untold Sursa Instagram
Rita Ora jpg
FotoJet Vera  jpg
Mazăre jpg
FotoJet Madonna jpg
Felicia Filip și Oana Pellea, premiate la gala Uniter   Andrei Gîndac, Uniter jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
FotoJet Lenny jpg
FotoJet (37) jpg
Loredana Groza ca Xena printesa rzaboinica la show ul de pe Arena Nationala de la meciul Generatiei de Aur   Instagram (1) jpg
FotoJet Cannes jpg
Elena Gheorghe, Mandinga, Adela Popescu   FOTO Instagram jpg
Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg