Cum l-a ajutat Elizabeth Taylor pe Rock Hudson atunci când Ronald și Nancy Reagan i-au întors spatele

7 decembrie, 2022
liz -hudson

Ronald și Nancy Reagan au refuzat să îl ajute pe prietenul lor Rock Hudson când acesta a fost diagnosticat cu SIDA.

Potrivit biografiei recent lansate „Elizabeth Taylor: The Grit and Glamour of an Icon ” a lui Kate Andersen Brower, Ronald și Nancy Reagan erau prieteni de multă vreme cu celebrul actor, dar au refuzat să îl ajute să primească un tratament experimental, care i-ar fi prelungit viața.

Brewer scrie că fosta primă doamnă a fost șocată de apariția lui Hudson, care slăbise îngrozitor, la o petrecere la Casa Albă, în 1984, și i-a scris actorului, sugerându-i să-și verifice o aluniță pe care o avea la gât. Starul i-a urmat sfatul și, pe 5 iunie 1984, dermatologul care i-a făcut biopsia i-a spus că are SIDA.

Un an mai târziu, cu o zi înainte ca actorul să facă public diagnosticul său, publicistul Dale Olson a trimis o telegramă familiei Reagan.

„Rock era la Paris și căuta tratamente experimentale, dar nu exista decât un singur spital în lume care putea să-i salveze viața sau cel puțin să-i atenueze boala”, susține Olsen. El a cerut atunci familiei Reagan să dea un telefon pentru a-l interna pe Rock în acest spital francez care îi interzisese intrarea”, scrie Brower.

„Soții Reagan nu l-au ajutat”, i-au întors spatele vechiului lor prieten”.

Singura care s-a luptat pentru Hudson a fost Elizabeth Taylor. Cei doi au devenit apropiați în timp ce jucau împreună în filmul din 1956, „Giant”.

Când Hudson s-a întors la Los Angeles, ea a mers să-l viziteze acasă și a fost surprinsă să găsească un „grup ciudat de creștini de la Hollywood”, inclusiv Pat și Shirley Boone, care se rugau lângă patul lui”.

Cu toate acestea, nimeni nu voia să se apropie de actorul bolnav.

„O, pentru numele Domnului!” a țipat Elizabeth”, scrie Brower, „și a sărit în pat cu el și l-a ținut strâns, legănându-i ușor corpul fragil”.

Elizabeth a privit neputincioasă cum starea lui se înrăutățea. În scurt timp a ajuns piele și oase, pentru că niciun medicament nu îl ajuta. Hudson a murit acasă, pe 2 octombrie 1985, la vârsta de 59 de ani.

liz - hudson

Cu o noapte înainte de plecarea lui, Taylor s-a așezat pe patul lui și l-a ținut în brațe.

În ciuda sfaturilor publiciștilor, după acest moment,Taylor a început să lupte în numele pacienților cu SIDA și a fondat Fundația Americană pentru Cercetarea SIDA în 1985 și Fundația Elizabeth Taylor. Ea a ajutat, de asemenea, la strângerea de bani pentru această cauză și a depus mărturie în fața Congresului.

În zilele de criză, ea a trimis 50.000 de dolari către Project Inform, cu sediul în San Francisco, pentru a ajuta la obținerea de droguri experimentale, care erau ilegale la acea vreme.

Ba mai mult, actrița i-a lăsat pe prietenii bolnavilor să stea la conacul ei din Bel Air.

„Ea a vizitat spialele și a întrebat îngrijitorii de ce au nevoie”, scrie Brewer. „De cele mai multe ori, ei spuneau că pacienții aveau nevoie doar de cineva care să-i atingă. Ea a decis să meargă în spitale ca  să poată îmbrățișa pacienții, să vorbească cu ei și să-i facă să se simtă din nou oameni. Diva a vrut ca ei să știe că sunt iubiți”.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg
andreea marin 1024x567 1 jpg
shakira instagram jpg