Cum poţi avea zâmbetul perfect la care visezi?

20 august, 2020
1 foto buna jpg jpeg

Tu la ce te gândeşti prima oară când auzi de un zâmbet perfect? Lipsa afecţiunilor dentare, alinierea corectă, dar şi culoarea de un alb imaculat a dinţilor reprezintă pentru cele mai multe persoane acele detalii care redau frumuseţea zâmbetului şi încrederea în propria persoană.

Dacă te întrebi cum poţi avea şi tu o dantură perfectă, exact aşa cum îţi doreşti, atunci în cele ce urmează poţi descoperi care sunt secretele unui zâmbet de nota 10!

Faţetele dentare

Deşi faţetele dentare nu reprezintă un subiect nou în domeniul stomatologiei, în ultima perioadă acestea au început să devină din ce în ce mai cunoscute şi mai dorite de către pacienţii care îşi doresc un zâmbet perfect, datorită avantajelor lor. Medicii stomatologi, specialişti în protetică dentară, ne explică faptul că faţetele dentare sunt, de fapt, pelicule foarte fine din ceramică ce se aplică pe suprafaţa dinţilor cu scopul de a îmbunătăţi aspectul estetic şi de a reda pacientului încrederea de care are nevoie.

Tocmai pentru că faţetele dentare reprezintă un subiect de interes pentru pacienţi, miturile legate de acestea nu au întârziat să apară. Este necesar să ştim că un tratament cu faţete dentare este o alegere ce ne oferă mai multe beneficii, mai ales în ziua de astăzi când aparatura de ultimă generaţie ne oferă posibilitatea să ne bucurăm de cele mai înalte standarde ale stomatologiei moderne.

Faţetele dentare ne ajută să avem dinţi mai albi şi mai drepţi într-o perioadă foarte scurtă de timp deoarece procesul prin care acestea sunt realizate este unul digital, care nu implică tratamente dureroase şi complexe. De asemenea, materialele folosite pentru realizarea faţetelor sunt biocompatibile cu organismul uman, adică sunt tolerate perfect fără riscul apariţiei anumitor alergii. Atunci când alegem să ne punem faţete dentare este bine să ştim că nu ne supunem nici riscului inflamării gingiilor. Un alt beneficiu al faţetelor dentare este acela că pe suprafaţa peliculelor de ceramică nu pot apărea pete cauzate de alimentele şi băuturile foarte pigmentate, aşa cum se întâmplă în cazul dinţilor naturali, ce se pătează din cauza cafelei şi a tutunului.

Aparatele dentare

Cu siguranţă atunci când ne referim la un zâmbet perfect cu toţii ne gândim la o dantură frumos aliniată, cu dinţi drepţi şi sănătoşi. În trecut, aparatele dentare deşi reprezentau o soluţie eficientă pentru corectarea anumitor probleme ortodontice acestea erau privite cu teamă de către pacienţi având în vedere estetica zâmbetului din timpul tratamentului.

Aşa cum am văzut şi în cazul faţetelor dentare, evoluţia stomatologiei şi a tehnologiei utilizate în acest domeniu ne oferă posibilitatea să putem obţine zâmbetul perfect la care visăm beneficiind de tratamente ce ne oferă atât confort fizic, cât şi emoţional. Astfel, există mai multe tipuri de aparate dentare pe care le putem alege astfel încât să ne ajute să corectăm problemele de aliniere a dinţilor, dar care în acelaşi timp să fie greu de observat de către persoanele din jurul nostru.

Dacă şi tu ai nevoie de un aparat dentar, însă îţi este teamă de estetica din timpul tratamentului atunci cere sfatul medicului tău stomatolog şi află care sunt tipurile de aparate dentare moderne care ţi se potrivesc.

Albirea dentară

Strălucirea zâmbetului şi culoarea perfectă a acestuia reprezintă cu siguranţă aspecte care oferă danturii frumuseţea mult dorită. Nu toate persoanele au o dantură de un alb imaculat, de aceea secretul unui zâmbet de invidiat este reprezentat de tratamentul de albire dentară. Cea mai bună alegere este întotdeauna recomandată de către un medic stomatolog, astfel un tratament de albire dentară care să îţi aducă satisfacţie este întotdeauna un tratament realizat în cabinetul stomatologic, cu ajutorul materialelor şi a instrumentelor speciale.

Dacă însă nu crezi că este momentul potrivit pentru a apela la albire dentară, deoarece eşti mulţumit de culoarea zâmbetului tău, atunci este recomandat să previi apariţia petelor ce pot apărea pe suprafaţa dinţilor, dar şi a îngălbenirii danturii. Aşa cum susţin şi specialiştii de la HealthLine este mai bine să prevenim aceste aspecte, deoarece în mod natural ele apar odată cu trecerea timpului. Pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de o dantură strălucitoare şi frumoasă este recomandat să limitezi consumul de cafea, de vin roşu sau chiar de fructe de pădure, faimoase deja pentru capacitatea de a colora dinţii. Nu înseamnă că trebuie să eviţi complet consumul acestora, ci să limitezi timpul în care alimentele sau băuturile sunt în contact cu dinţii tăi.

Niciodată nu este prea târziu să obţii zâmbetul perfect, tocmai de aceea vizita la medicul stomatolog reprezintă primul pas către îndeplinirea visului. Transformă sănătatea danturii tale într-o prioritate şi alege să zâmbeşti cu încredere la orice vârstă.

Sursă poză: UnsplashRecente pe Ok! Magazine

3 1 sandra bullock shutterstock 108203345 jpg jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
brad12 jpg
urban1 jpg
jen1 jpg
Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg