Cum poţi organiza o petrecere retro? 5 lucruri de care să ţii cont

31 august, 2021
1 raft vinil jpg jpeg

Chiar dacă vara se apropie de final, poţi profita de ultimele zile calde pentru a organiza cea mai cool petrecere cu tematică retro.

Fie că ai de gând să planifici o astfel de petrecere în preajma sărbătorilor de iarnă, sau în scop aniversar, ori pur şi simplu îţi place să te distrezi, uite care sunt lucrurile de care trebuie să ţii cont atunci când organizezi o petrecere retro, care să îi impresioneze chiar şi pe cei mai simandicoşi invitaţi.

1.Muzica

2 vinil rock jpg jpeg

De departe cel mai important element, muzica trebuie aleasă cu o deosebită atenţie, astfel încât atmosfera de la petrecere să fie una incendiară. Pentru a respecta tematica, ai nevoie de un pick-up la care să redai viniluri cu muzică electronică veche, în funcţie de anii pe care îi preferi. De asemenea, dacă ai o colecţie mai mare de viniluri, îi poţi lăsa pe invitaţi să îşi aleagă discurile pe care le preferă.

Dacă doreşti să organizezi o petrecere retro, pentru alegerea muzicii te poţi inspira din oferta anticariatelor care vând şi discuri de vinil.

2.Vestimentaţia

Atunci când lansezi invitaţiile pentru petrecerea ta retro, nu uita să le specifici participanţilor că trebuie să aibă o ţinută adecvată anilor ’70-’90, care sunt ideali pentru a reda această atmosferă. Există anumite site-uri specializate care comercializează ţinute retro potrivite pentru petreceri tematice. Cele mai reprezentative accesorii pentru această perioadă sunt bentiţele, colierele colorate însă şi articolele vestimentare din fâş în diferite nuanţe vii.

3.Cum să decorezi spaţiul

Spaţiul în care îţi vei întâmpina invitaţii trebuie să fie şi el amenajat în aceeaşi tematică retro. Este recomandat să foloseşti decoraţiuni specifice perioadei respective pentru a reda o atmosferă cât mai autentică. Poţi decora anumite zone din încăpere cu discuri de vinil de la anticariat, pe care nu mai intenţionezi să le foloseşti, sau cu acele viniluri deteriorate din colecţia ta. Astfel, poţi folosi discurile de vinil pentru a face diverse boluri, ceasuri ori le poţi aplica pe o zonă a peretului, ideal, în apropierea pick-up-ului.

4.Organizează activităţi specifice anilor ’70 -’90

Jocurile, fotografiile şi alte activităţi oferă o atmosferă de neuitat la o petrecere, de aceea este indicat să le ai în vedere. Dacă nu ai trăit în perioada anilor ’70 -’90, poţi ruga un membru al familiei să îţi descrie activităţile pe care oamenii le desfăşurau la diverse petreceri. Pentru fotografii, încearcă să foloseşti un aparat vechi, astfel încât amintirile imortalizate să redea cu fidelitate petrecerea retro.

5.Vesela în care serveşti mâncarea

Orice detaliu este important atunci când doreşti să organizezi o petrecere tematică, astfel că nici vesela în care vei servi preparatele nu trebuie să fie ignorată. În cazul în care ai posibilitatea, îţi recomandăm să cumperi obiecte de bucătărie, veselă şi alte astfel de accesorii reprezentative pentru anii ’90. Multe dintre aceste obiecte se pot găsi la bunici sau la părinţi, care te pot ajuta, de asemenea, cu o mulţime de informaţii şi sfaturi, pentru a reda cât mai fidel atmosfera din anii tinereţii lor.

Sărbătoreşte alături de persoanele dragi la cea mai tare petrecere cu tematică retro pe care o poţi organiza chiar tu. Poţi găsi toate elementele care să te ajute să redai atmosfera anilor retro, precum viniluri, casete, veselă, decoraţiuni etc, dacă mergi în anticariate sau vizitezi târgurile de antichităţi.



Recente pe Ok! Magazine

Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg