Cum purtăm eşarfa. Ce ne sfătuieşte Maurice Munteanu

1 octombrie, 2021
1 maurice12 jpg jpeg

Un detaliu minor poate face o diferenţă uriaşă în conceperea unui styling perfect, iar o combinaţie nereuşită poate cataloga outfitul ca un adevărat eşec vestimentar. Moda revine, chiar şi în cazul accesoriilor, iar o eşarfă poarte fi un artificiu vestimentar care poate scoate total din anonimat un styling, este de părere Maurice Munteanu, unul dintre juraţii de la “Bravo, ai stil! Celebrities”.

Fie că este vorba despre eşarfe mici, mari, bandane, diferite texturi şi cromatici, în opinia lui Maurice, acestea pot fi integrate foarte uşor într-o ţinută vestimentară, însă trebuie avute în vedere anumite reguli. 

“Despre eşarfe putem vorbi ore întregi, însă voi face o mini sinteză de sezon şi am să spun că bandanele de inspiraţie nouăzecistă sunt foarte cool acum, din nou. Ele pot fi combinate cel mai bine cu piese din denim sau cu cămăşi clasice. Arată foarte cool chiar şi peste un t-shirt, condiţia este ca tricoul să nu fie unul mulat sau foarte strâmt pe corp. Mi-au plăcut întotdeauna şi o să îmi placă eşarfele din mătase cu imprimeuri florale sau foarte grafice, purtate la baza gâtului; aici, condiţia ar fi să nu strângem foarte tare eşarfa, ca să nu obţinem un efect <sugrumat>”, spune Maurice Munteanu. 

Juratul de la “Bravo, ai stil! Celebrities” spune că trebuie acordată o atenţie sporită proporţiilor, cât şi cromaticii, pentru a urmări obiectivul dorit şi a nu duce outfitul în zona de kitsch. Acesta menţionează şi faptul că, în integrarea unei eşarfe este nevoie, totuşi, şi de cunoştinţe solide în styling, mai ales în cazul outfiturilor animal print. 

“Îmi plac foarte mult şi eşarfele foarte mari, generoase, purtate ca un şal sau înfăşurate în jurul trunchiului, ca un drapaj. Sigur că îmi plac foarte mult şi mix-urile de printuri, dar aici apare o mică situaţie în sensul în care trebuie să stăpânim foarte bine cromatica unei ţinute pentru că se poate ajunge foarte uşor la un kitsch necontrolat; chiar şi pentru un look animal print este nevoie totuşi de cunoscutinte stilistice solide astfel încât să se obţină efectul dorit. Nu mi-au plăcut niciodată eşarfele purtate pe cap, dar aici nu mă refer la genul acelora Jackie Kennedy, anii ’50 – ‘60, ci mă refer la eşarfele pe cap, aşa cum vedem foarte des la mare; asta nu recomand. Sigur că există foarte multe variaţiuni, eşarfa poate fi purtată la jeans, în talie, atârnată pur şi simplu de o geantă. Eu am să rămân într-o zona clasică şi am să spun că eşarfa arată foarte bine la gât, oferă o doză de nonşalanţă unei ţinute. Adolescenţii pot purta, aşa cum se purta în perioada anilor ‘90, în liceu, bandanele înfăşurate în jurul mâinii, dar asta este o chestiune care condiţionează şi care are o chestiune foarte strânsă cu vârsta”, adaugă Maurice. 



Recente pe Ok! Magazine

Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg