Cum să cureţi şi să întreţii corect o hotă de bucătărie

18 mai, 2021
3 hota1 jpg jpeg

Hota este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din bucătărie, iar asta deoarece ne ajută să obţinem un mediu curat, sănătos şi confortabil în timpul gătitului. Atunci când ai o hotă performantă, timpul petrecut în bucătărie devine mult mai plăcut. Iar asta deoarece nu va trebui să suporţi anumite mirosuri nu tocmai plăcute, fum, aburi sau alţi factori nu foarte plăcuţi.

Prin urmare, dacă tocmai ţi-ai cumpărat o hota de calitate superioară şi îţi propui să te bucuri de performanţe maxime la fiecare utilizare, chiar şi după mult timp de la achiziţie, atunci ar trebui să ai în vedere următoarele sfaturi:

Curăţă periodic filtre hotei

Pentru ca hota să poată da dovadă mereu de performanţe maxime, ar trebui să ai în vedere o curăţare periodică a filtrelor, astfel încât absorbţia mirosurilor, a fumului şi a grăsimilor să poată fi realizată fără piedici. Dacă vei ignora această operaţiune de întreţinere a hotei, aceasta nu numai că va fi ineficientă, ci totodată se poate defecta şi chiar poate provoca un incendiu în bucătărie.

stanga
dreapta
3 hota1 jpg jpeg
2 hota2 jpg jpeg

Prin urmare, ar trebui să te ocupi periodic de curăţarea filtrelor. Rezultate excelente vei obţine folosind o pungă de plastic, apă şi puţin amoniac. Lasă filtrele în substanţa amestecată în pungă timp de 24 de ore, iar după ce le scoţi, va trebui să le clăteşti cu apă caldă. Astfel, filtrele vor fi iarăşi ca noi, garantând hotei o funcţionare în parametri optimi.

Paletele trebuie, la rândul lor, curăţate

Nu doar filtrele hotei necesită o curăţare frecventă, ci la fel de necesară este şi curăţarea paletelor hotei. Iar asta deoarece pe acestea ajung, de asemenea, foarte multe grăsimi care vor îngreuna funcţionarea hotei. Astfel, va trebui să cureţi aceste palete pentru ca hota să poată beneficia de o circulare optimă a aerului.

Acestea sunt realizate, de regulă, din plastic, aşa că sunt foarte uşor de curăţat folosind un banal burete de vase şi puţin detergent. Totuşi, dacă depunerile de grăsimi sunt generoase, atunci probabil că va trebui să insişti sau chiar să încerci să le cureţi în maşina de spălat vase. Astfel, sigur le vei face să fie ca noi, bucurându-te apoi de o excelentă funcţionare a hotei.

Nu uita de tubulatura hotei!

În final, nu ar trebui să uiţi de tubulatura hotei! Îţi doreşti ca aceasta să funcţioneze în parametri optimi, iar evacuarea să se realizeze fără probleme, nu? Ei bine, iată un motiv excelent pentru care ar trebui să te ocupi în mod frecvent de curăţarea tubulaturii hotei. Această operaţiune este însă mai dificilă decât cele anterior menţionate, aşa că ai putea avea în vedere colaborarea cu o firmă care se ocupă cu astfel de lucrări de curăţare a hotelor.

Aceştia dispun de aparatură şi soluţii speciale pentru curăţarea tubulaturii hotei, iar astfel o vor face să fie ca nouă, garantând o evacuare a grăsimilor fără piedici!

Carcasa hotei ar trebui, la rândul său, curăţată

Nu îţi doreşti ca hota doar să funcţioneze ca atunci precum era nouă, ci îţi propui probabil să arate mereu ca în prima zi. Prin urmare, ar trebui să te ocupi la fel de des de curăţarea carcasei hotei, astfel încât să te asiguri că aceasta arată mereu bine, iar grăsimile nu se depun pe suprafaţa sa.

Poţi folosi o lavetă umedă cu un tip de detergent nu foarte agresiv, iar astfel îi vei păstra aspectul atrăgător pe termen lung.

În final, dacă îţi propui schimbarea hotei cât de curând şi nu ştii ce model să alegi, atunci ar trebui să ai în vedere oferta de pe Demax.ro.Recente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg