Cum să dai refresh băii principale cu bani puţini

9 noiembrie, 2021
1 baie jpg jpeg

Atunci când ai o singură baie în locuinţă, în lipsa uneia de serviciu, această parte a casei devine un spaţiu important pentru întregul cămin.

Dacă te-ai săturat de cum arată şi ţi-ai dori să o modernizezi, însă nu îţi permiţi o reamenajare completă, atunci poţi găsi soluţii de compromis, astfel încât să dai un refresh încăperii fără o investiţie majoră în acest sens. În loc să te cramponezi de minusuri şi de lipsa banilor, mai bine ai încerca să valorifici la maximum creativitatea şi simţul estetic. Totodată, propune-ţi să mizezi pe un decor minimalist, astfel încât să aeriseşti întregul spaţiu.

Reamenajarea casei te va ajuta şi pe plan mental, potrivit unei cercetări recente a Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA), care a arătat că în cazul a aproximativ 70% dintre respondenţi, designul locuinţelor a influenţat starea oamenilor în timpul pandemiei. Totodată, aproape un sfert a afirmat că o locuinţă mai bine concepută le-ar spori fericirea şi astfel ar putea să se relaxeze mai mult (31%) şi să doarmă mai bine (17%). În acelaşi timp, studiul este revalidat şi de creşterea vânzărilor de decoraţiuni pentru casă din ultimul an, fapt care demonstrează că indivizii au simţit nevoia de a se simţi mai confortabil în propria locuinţă.

În aceste condiţii, ai toate motivele să te apuci de reamenajarea băii principale.

Mobilierul bine ales

Schimbarea pieselor de mobilier vechi, demodate, uzate din cauza umezelii este un prim pas care ar trebui să te preocupe, mai ales dacă vrei un decor schimbat. Profită de ofertele toamnei, de posibilitatea de a comanda online mască de chiuvetă, dulapuri suspendate cu oglinzi încorporate, etajere şi de a le achita chiar şi în rate. Un mobilier de baie bine ales, în culori deschise, nu doar că va da impresia de spaţialitate, dar va conferi întregii încăperi o notă nouă, chiar dacă nu vei opta din raţiuni financiare pentru alte obiecte sanitare. Dacă ai copii, ar fi bine să comanzi un dulap suspendat pe care să îl foloseşti doar pentru  jucăriile, cremele, şamponul şi gelurile lor de duş, mai ales dacă aceştia sunt mici, iar formulele acestor produse sunt total diferite faţă de cele specifice adulţilor. 

Iluminatul inteligent

Importanţa culorilor, cât mai deschise, dar şi a luminilor, în crearea unui loc aerisit, chiar dacă e vorba de baie, nu poate fi contestată nici de către cel mai nonconformist designer de interior. Dacă ai o fereastră de dimensiuni reduse, poţi să te gândeşti serios să o înlocuieşti cu una de dimensiuni mai mari, pentru că nicio sursă de lumină artificială nu poate concura cu cea naturală. În plus, spaţiul va fi bine ventilat şi nivelul umidităţii se păstrează în parametri normali. Ai la dispoziţie o varietate de opţiuni în ceea ce priveşte iluminatul propriu-zis, de la lămpi cu spoturi, cu halogen sau cu LED, aplice, plafoniere, oglinzi cu spoturi încorporate.

2 prosop jpg jpeg

Nu uita de potenţialul extraordinar al decoraţiunilor. Un tablou marin, un suport de lumânări de tip candelabru, câteva sticluţe de parfum colorate, un coş din nuiele cu câteva reviste aşezat strategic lângă toaletă: toate acestea vor personaliza spaţiul, fără a fi nevoie de investiţii mari, ba dimpotrivă, doar de reciclarea unor obiecte pe care poate le ai prin casă.

Sursă foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
tatoiu3 facebook jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg