Cum să decorezi casa în prag de sărbători

3 decembrie, 2021
1 dec jpg jpeg

Sărbătorile sunt îndrăgite atât ce cei mici, cât şi de cei mari, în special sărbătorile de iarnă, care sunt prin tradiţie momente de bucurie petrecute alături de familie şi de prieteni. Pregătirea casei pentru perioada Crăciunului este un eveniment în care îi poţi aduce alături de tine pe toţi cei dragi, ca să contribuie la decorare şi să se bucure de atmosfera creată.

Dacă vrei să obţii cadrul de vis, fără a umple casa de decoraţiuni, află care ar fi modalităţile prin care sărbătoarea să fie sugerată de elementele componente într-un mod elegant.

Iată câteva idei despre cum să îţi decorezi casa de Crăciun, cât mai simplu şi cu un buget decent.

Decorarea casei în exterior

Luminiţele sunt baza, când vine vorba de decoraţiuni Crăciun exterior. Găseşti atât de multe variante din care poţi alege, că este imposibil să nu fie ceva şi pe gustul tău. Dacă locuieşti la casă şi te bucuri de o curte, chiar şi de dimensiuni mici, poţi crea o atmosferă de basm şi în exterior, cu atât mai mult dacă ai şi copii. Foloseşte instalaţii tip perdea pe care le poţi monta pe ramurile pomilor, pe arcadele ce susţin în timpul verii plantele căţărătoare sau pe perete. Pentru a scoate în evidenţă conturul casei, poţi aplica pe lăngă streaşină o instalaţie tip franjuri, care va da impresia de gheaţă, mai ales dacă iarna nu este darnică la acest capitol.

Luminiţele în tub sunt alt tip de decoratiuni Craciun exterior foarte folosite, care sunt printre primele opţiuni dacă locuieşti la bloc şi vrei să decorezi balconul sau conturul ferestrelor, existând variante sub formă de decoraţiune perete. Alege să foloseşti doar una sau două culori pentru a păstra un aspect elegant sau foloseşte-ţi imaginaţia şi cumpără seturi cu lumini multicolore, ce vor încânta copiii şi vor atrage privirile trecătorilor.

Ghirlandele dau o notă de sărbătoare, sunt potrivite în orice zonă din exterior şi poţi decora cu ele coloanele, tocurile uşilor, ramele ferestrelor, balustrade şi orice altceva doreşti. Ai variante din materiale sintetice, care imită ramurile de brad sau pin, sau poţi cumpăra chiar ramuri de brad natural, pe care trebuie să le pregăteşti în aşa fel încât să fie bine fixate, pentru a evita eventualele accidente. Sunt variante care includ şi becuri tip LED sau alte elemente colorate frumos în auriu, argintiu sau roşu, cum ar fi conuri, globuleţe, steluţe, etc. Sunt cele mai potrivite ca decoraţiuni Crăciun exterior, deoarece sunt uşor de montat şi pot fi asociate cu o multitudine de alte elemente care să le dea o notă personală.

Coroniţa pentru Crăciun este o decoratiune perete aproape nelipsită de la uşile creştinilor în zilele Crăciunului. Dacă eşti priceput şi ai timp şi materiale disponibile, o poţi confecţiona singur sau împreună cu copiii. Va fi un prilej de a depăna poveşti şi a vă bucura, construind împreună tradiţii de familie. În cazul în care doreşti să cumperi una sau mai multe gata făcute, oferta producătorilor este foarte diversă şi ai la dispoziţie coroniţe din materiale artificiale sau naturale, decorate sau nu, sub formă rotundă, de inimă, stea sau clopoţel, în diverse culori şi modele. De obicei este fixată pe uşa de la intrare, dar arată bine şi pe uşile interiaore sau ca decoraţiune perete.

Figurinele sunt din ce în ce mai prezente în curţile oamenilor amatori de o decorare specială în perioada sărbătorilor de iarnă. De la Moş Crăciun, în mărime naturală sau de dimensiuni mai mici, golflabil sau realizat din lemn sau diverse materiale sintetice, la omul de zăpadă clasic, găseşti tot felul de obiecte care pot aduce un plus de farmec atmosferei sărbătoreşti: brăduţi, felinare, căsuţe, îngeri, reni, săniuţe şi multe altele, după pofta sufletului. Pentru locuinţele situate la bloc sau casele cu etaj, ai variante de figurine care se suspendă şi vei vedea deseori decoraţiuni Crăciun exterior fixate la înălţime, pe perete, în apropierea ferestrelor sau pe balustrada balconului.

Decorarea casei în interior

Bradul este pe primul loc în decorarea interioară specifică perioadei Crăciunului. Fie natural sau artificial, acesta este în centrul atenţiei, dacă are dimensiuni mari sau întregeşte aspectul creat împreună cu celelalte decoraţiuni, dacă are dimensiuni reduse şi este amplasat pe mobilă sau la fereastră. Îl poţi cumpăra gata ornat sau te poţi ocupa împreună cu familia de împodobirea acestuia cu globuleţe, instalaţii luminoase sau multe alte elemente decorative. Pentru cei doritori de produse sustenabile, ai varianta decoraţiunilor hand made din materiale naturale sau reciclate.

Ornamentele de perete sau fereastră sunt folosite pentru a întregi aspectul , fără a supraîncărca. O decoraţiune perete sub formă de fulg sau steluţă, luminată sau nu, poate fi instalată în orice cameră. Pe masă, comodă sau şemineu, în living, dormitor, hol sau bucătărie, oriunde doreşti ,poţi amplasa aranjamente de Crăciun de dimensiuni adecvate. Vei avea parte de inedit dacă vei combina elementele după propria inspiraţie sau te poţi inspira din recomandările specialiştilor.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg