Cum să porţi parfumul perfect în funcţie de anotimp

5 ianuarie, 2022
1 parfum11 jpg jpeg

Parfumul poate fi considerat accesoriul ce stă cel mai aproape de pielea noastră, învăluindu-ne în miresme irezistibile. De cele mai multe ori, prin intermediul parfumului transmitem stări, emoţii şi le dăm celor din jur mici indicii despre personalitatea noastră. 

Alegerea parfumului sau a parfumurilor ideale se face în funcţie de preferinţe, de momentul zilei, de ocazie şi de anotimp. Fiecare sezon ne îmbie la arome diferite în funcţie de vreme, de lumina naturală şi de modul în care ne simţim. Probabil ai observat deja că vara preferi parfumurile mai proaspete şi iarna pe cele gurmande, condimentate. În cele ce urmează, îţi vom dezvălui care sunt cele mai potrivite parfumuri în funcţie de sezon.

Parfumuri perfecte pentru orice anotimp

Se recomandă schimbarea parfumurilor în funcţie de anotimp, pentru a te bucura de fiecare notă olfactivă şi de modul în care acestea se transformă pe timpul zilei. Cu toate acestea, sigur ai şi tu un parfum semnătură. Acel parfum pe care îl poţi purta în orice moment al zilei, indiferent de ocazie sau de anotimp. 

Este de preferat ca parfumurile semnătură să conţină note ce se potrivesc în orice sezon. Parfumurile pe bază de citrice, cele cu note florale delicate, cum ar fi trandafirul sau parfumurile fructate sunt ideale în orice anotimp. Poţi alege un parfum Dior pentru a deveni parfumul tău semnătură, având în vedere că parfumurile acestui brand se potrivesc în orice împrejurare.

Primăvara alege note florale, delicate

Primăvara, natura revine la viaţă şi asemenea ei începi să te simţi din ce în ce mai vioaie, cu fiecare rază de soare ce îşi face apariţia. Flori delicate ca aspect, dar puternice încep să îşi facă apariţia printre ultimele rămăşiţe de zăpadă şi te îmbie cu parfumul lor delicat. Aerul este curat şi proaspăt, iar verdele crud al frunzelor şi ierbii îţi încântă privirea. 

Cele mai potrivite parfumuri de primăvară sunt cele florale, delicate sau citrice. Alege note de mentă, mimoză, busuioc, patchouli, migdale, iasomie, litchi, flori de portocală şi altele asemănătoare. 

Aromele verii îţi poartă gândul în vacanţă

Vara este sezonul vacanţelor, al petrecerilor, al evenimentelor speciale şi al nopţilor lungi, petrecute în compania prietenilor. Căldura ambientală îţi permite să porţi parfumuri diafane, ce se transformă de la minut la minut. 

În acest anotimp alege parfumuri cu note marine, ce te poartă cu gândul la vacanţă, parfumuri cu arome de trandafir delicat, parfumuri ce îmbină notele fructate cu vanilia. Miresmele de vară trebuie să fie delicate, nu foarte puternice.

Note de chihlimbar pentru toamna arămie 

Toamna este unul dintre cele mai complexe anotimpuri din punct de vedere al parfumurilor. Începutul acestui sezon este călduros şi vei simţi nevoia de note lemnoase. Pentru prima jumătate a toamnei, cele mai potrivite parfumuri sunt cele pe bază de ylang-ylang, coriandru, trandafir de toamnă, santal, vetiver şi iris. Spre finalul toamnei, notele de ambră, smirnă şi mandarină nu ar trebui să lipsească din parfumurile tale.

Iarna te învăluie cu arome gurmande

Iarna este anotimpul perfect pentru a purta parfumuri dulci, condimentate, care să te învăluie cu note călduroase şi delicioase. Îţi recomandăm parfumuri pe bază de ambră, mosc, scorţişoară, santal, bergamotă, boabe de tonka, vanilie şi cafea. Parfumurile de iarnă sunt cele mai pretenţioase şi trebuie să ai grijă să pulverizezi foarte puţin, pentru a nu provoca neplăceri celor din jur sau chiar ţie. 

Parfumurile purtate perioade îndelungate devin parte din modul în care te percep cei din jur. Aşa cum ştii, amintirile pot fi şi olfactive, iar când te gândeşti la o persoană dragă, parcă îi simţi aroma. Parfumurile semnătură sunt cele în care te regăseşti complet, care îţi dezvăluie personalitatea şi pe care le-ai putea purta chiar şi în cele mai importante momente ale vieţii tale, fără să stai pe gânduri. 

Aşadar, alege parfumurile în funcţie de anotimp şi de preferinţele tale şi învăluie lumea întreagă cu miresmele tale favorite! 

Sursa foto:picspreeRecente pe Ok! Magazine

kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg
ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg