Cuplurile Iohannis şi Macron, în vizită la Muzeul Satului FOTO&VIDEO

25 august, 2017
macron si iohannis bucuresti muzeul satului 3 jpg jpeg

După întâlnirea oficială de la Cotroceni, a urmat un program mai puţin formal, unde cei patru s-au simţit relaxaţi şi s-au putut cunoaşte mai bine.

Carmen Iohannis a purtat o rochie Eli Lăslean, în timp ce Brigitte Macron a ales tot Louis Vuitton.

Pe agenda oficială a perechii prezidenţiale franceze s-a aflat şi muzeul etnografic din Bucureşti, unul dintre locurile cu care ne mândrim şi în care le arătăm străinilor cine suntem şi de unde provenim.

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis au ajuns la Muzeul Satului în jurul orei 19.00, cu o întârziere de aproximativ o oră şi jumătate. În cele 40 minunte petrecute la Muzeul Satului, cuplurile prezidenţiale au vizitat Casa de la Şanţ din Bistriţa, unde Brigitte Macron şi Carmen Iohannis au primit vase din ceramică de Horezu, Biserica de la Dragomireşti, Maramureş, o casă din Teleorman şi Casa de la Jurilovca, unde Emannuel Macron şi Klaus Iohannis au primit opinci.

Lăutarii din Teleorman au interpretat mai multe cântece tradiţionale, alături de ei fiind şi ansamblu de dansatori de muzică populară. Emmanuel Macron a zăbovit la Casa de la Jurilovca unde o interpretă de muzică populară a cânt la nai melodia "La vie en rose", preşedintele Franţei întorcându-se din drum şi exprimându-şi aprecierea.

Preşedintele Franţei a declarat, la final, că vizita la Muzelul Satului a fost extraordinară. „A fost foarte important pentru mine să petrec o vreme alături de domnul preşedinte şi de soţiile noastre în aceast loc tradiţional. A fost o mare oportunitate şi o mare plăcere (...) A fost extraordinar. Noi avem aceleaşi tradiţii. Am descoperit patrimoniul cultural”, a declarat Macron la plecare.

Brigitte Macron, în vizită la o rotiserie franceză din Bucureşti

Tot ieri, Prima Doamnă a  Franţei a avut parte şi de o experienţă inedită, venită la sugestia soţiei preşedintelui Klaus Iohannis. Pe intinerariul acesteia s-a regăsit o oprire la o rotiserie franceză din zona Calea Victoriei, unde Brigitte Macron a ”inspectat” produsele şi s-a pozat alături de - cel mai probabil - proprietarul rotiseriei.

image image


Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg