Dakota Johnson face terapie de la 3 ani din cauza părinţilor ei, mari consumatori de droguri şi alcool. „Aveam mare nevoie de ajutor!”

5 martie, 2021
1 dakota jpg jpeg

Într-un interviu acordat anul trecut celor de la Marie Claire, actriţa cunoscută pentru rolul făcut în Fifty Shades of Grey a dezvăluit că suferă din cauza depresiei de mult timp. „Am fost diagnosticată cu depresie de la 14, 15 ani”, a mărturisit în Elle. „A fost momentul în care, cu ajutorul profesioniştilor, am învăţat să văd şi partea frumoasă a lucrurilor.”

Conform celor relatate de Goalcast, rădăcina problemei e în copilăria Dakotei. Fiind fiica a două staruri hollywoodiene, Don Johnson şi Melanie Griffith, ea a crescut vrând-nevrând sub lumina reflectoarelor. Cu toate că a avut tot ce-şi poate dori un copil în viaţa sa, actriţa a suferit enorm din cauza expunerii sale şi a problemelor pe care părinţii ei le aveau în relaţia lor. Toate acestea şi-au pus amprenta asupra sănătăţii ei mentale încă de la o vârstă mică. „Eram un adevărat dezastru, ajunsesem să cred că era ceva în neregulă cu creierul meu...”, a mărturisit Johnson.

2 1 jpg jpeg

Griffith avea doar 14 ani când l-a întâlnit pe Don Johnson, care avea cu 8 ani mai mult ca ea. În cei patru ani petrecuţi împreună, inclusiv cele şase luni de mariaj din 1976, din viaţa celor doi amorezi n-au lipsit cantităţie impresionante de droguri şi alcool. La câţiva ani buni după despărţire, cei doi actori şi-au reluat idila şi s-au recăsătorit în 1989. Acela a fost anul în care Dakota a venit pe lume, însă naşterea fiicei lor n-a reuşit să-i ţină pe cei doi actori împreună, ajungând să se despartă definitiv în 1996. Motivul? În mare, alcoolismul lui scăpat complet de sub control.

Salvarea ei

Stabilitatea fetiţei s-a zdruncitat complet după divorţul părinţilor VIP. Însă, chiar şi înainte de divorţ, micuţa Dakota a fost nevoită să înceapă terapia încă de la 3 ani: „Părinţii mei avea propriile probleme, care m-au făcut pe mine să mă maturizez mult mai repede decât ar fi trebuit. Aveam nevoie de ajutor, asta e clar. A trebuit să merg la psiholog. Pentru că nu mai puteam avea încredere în nimeni.”

După ce fusese diagnosticată cu depresie în adolescenţă, Dakota s-a învinovăţit pe ea însăşi o vreme îndelungată de timp. Pentru simplul fapt că avea părinţi celebri, fetiţa n-a urmat o şcoală normală, ci era mutată constant de la o instituţie la alta, în funcţie de locaţia în care filmau Don sau Melanie. „Eram constant dezrădăcinată. Nu mai aveam nicio ancoră în viaţa mea. Eram un adevărat dezastru. Ajunsesem să cred că era ceva în neregulă cu creierul meu de simţeam ceea ce simţeam.”

3 2 jpg jpeg

Lucrurile au început să se îmbunătăţească pentru Dakota din moment ce a primit ajutor specializat, iar mama ei şi-a început relaţia cu Antonio Banderas în 1996. El a devenit ancora de care ea avea nevoie în copilărie şi adolescenţă. Banderas şi Griffith au rămas împreună aproape 20 de ani şi, în tot acest timp, actorul i-a dat Dakotei speranţa că totul va fi bine într-un final.

Suferinţa din pandemie

În 2019, când Banderas a primit Hollywood Actor Award, fiica lui vitregă i-a fost alături: „Există un număr infinit de posibilităţi legate de dinamica unor relaţii sau a familiei atunci când părinţii se recăsătoresc. Eu am fost, într-un final, foarte norocoasă. Em primit un tată ca bonus, care, în timp, mi-am dat seama că este unul dintre cei mai influenţi oameni din viaţa mea”, a conchis Johnson.

Tot trecutul ei turbulent i-a cauzat actriţei atacuri crunte de panică: „Câteodată intru într-o asemenea panică, încât nici nu mai ştiu ce fac sau ce gândesc. Am atacuri de panică crunte. Le am tot timpul.” Iar pandemia nu i-a uşurat deloc situaţia: „Mă gândesc la situaţia în care a ajuns întreaga lume. Iar gândul ăasta mă ţine trează toată noapte, în fiecare noapte. Creierul meu intră într-o fază întunecată rău. Trebuie să muncesc din greu ca să procesez toate gândurile şi simţirile mele. Fac multă terapie în momentul de faţă. Multă.”

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg
Nasty la Cannes colaj jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Eva Longoria, GettyImages (2) jpg
FotoJet J Lo silver jpg
Demi Moore la Cannes GettyImages 2154037183 jpg
Ben Affleck și Jennifer Garner, Foto Profimedia (2) jpg
Richard Gere si fiul Homer  profimedia 0874028470 jpg
FotoJet Monica jpg
cristina cioran alex dobrescu
Catrinel Marlon la Cannes profimedia 0875276538 jpg
Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez la premiera Atlas, Profimedia (2) jpg