Dan Bittman, revoltat din cauza pandemiei de coronavirus: "Nu îmi e teamă! E fabulos să inventezi o chestie de care să îţi fie frică"

22 octombrie, 2020
3 dan bittman nu crede in coronavirus 2 jpg jpeg

Dan Bittman şi-a spus părerea fără vreo reţinere referitoare la pandemia de coronavirus. El consideră că în România „nu se moare de COVID”, ci „se vindecă de COVID”, invocând în susţinerea teoriei sale cele peste 130.000 de persoane care au fost declarate vindecate.

Cântăreţul a afirmat că nimeni nu poate spune care este, de fapt, bilanţul deceselor provocate de acest virus. Nici măcar medicii, întrucât nu efectuează necropsiile în momentul în care pacienţii se sting pe paturile de spital.

Dan Bittman susţine că virusul există şi nu contestă situaţia gravă din alte ţări, însă nu este de acord cu felul în care autorităţile au abordat pandemia în România. 

stanga
dreapta
1 dan bittman nu crede in coronavirus 2 jpg jpeg
2 dan bittman nu crede in coronavirus 1 jpg jpeg

"Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate. Mie mi-au murit ambii părinţi, nu de Covid (…) dar nu pot să înghit informaţie fără discernământ.”, a declarat Bittman pentru gandul.ro. 

Dan Bittman: "Numărul e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate şi acelea"

“Numărul e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate şi acelea. În primul rând e miza să existe starea asta în care se pot achiziţiona tot felul de drăcii fără licitaţie, şi poliţia e mulţumită că e lumea liniştită. Unii stau acasă, primesc o parte din salariu. Le doresc însă românilor să gândească cu mintea lor. Sună-mă în 5 decembrie să îmi spui câte cazuri sunt… Nu ţi se pare că e o manipulare? Sunt patru-cinci-zece oameni cu afaceri de miliarde, care ştiu exact ce vor. Uitaţi-vă pe o televiziune concurentă, afirmaţiile unui fost deputat, un hoţ care vorbeşte acum despre hoţ. Este simplu să spui de sus: Băieţi, de mâine avem 4.000 de cazuri. Unde sunt 10.000-20.000 oameni testaţi? Sunt 140.000 şi 150.000 de infectări şi 120.000 de oameni care s-au vindecat, dar nu se spune nicăieri. Varianta mea de a gândi este una singură.

Îmi iau informaţiile din statistică, sunt inginer, sunt lucruri care se bat cap în cap. Realitatea de pe stradă contrazice statistica (…) Aş fi făcut spitale, aş fi făcut lucruri coerente. Aşa o dezumanizare nu am văzut de când sunt. Nu am văzut copii de clasa a I-a speriaţi de măştile alea, de plexiglas.”, a adăugat solistul.

Dan Bittman: "Nu îmi e teamă"

Întrebat cum ar proceda în cazul în care s-ar infecta cu noul coronavirus, Dan Bittman a răspuns că ar sta acasă şi s-ar trata.

"Tuturor ne este teamă pentru că s-a inventat un duşman invizibil. Este fabulos să inventezi o chestie de care să-ţi fie frică, pentru că ne e frică de moarte. Nu, nu mi-e teamă, am s-o spun acum, şi probabil că mâine o să-mi pună unul pe clanţă o chestie ca să iau Covid. Mă spăl pe mâini cum face toată lumea, cum am învăţat de la bunicii mei."

"Eu zic să ne protejăm ca specie, dar să avem mintea la noi, să luăm exemplele coerente şi bune. Aici informaţia nu mai există în România, decât cea care trebuie să fie. Noua Zeelandă a terminat-o cu virusul. Trebuiau să fie călare pe ăia, să îi întrebe. Nici în Bulgaria, în Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au închis cârciumi, până şi în Anglia, nu s-au închis cârciumile. Să nu uităm că e atât de simplu să te duci într-o vizită într-un spital…Să stai trei ore în spital ca Trump, să câştigi valul de simpatie. S-au prins că e foarte simplu de condus o turmă uriaşă de oameni.", a continuat solistul.

"Stau oamenii în metrou…Trebuiau să fie zeci de mii de morţi. Trebuiau să fie căzuţi pe stradă oamenii ăia (…) Să mor şi eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiţii degradante. Nu se poate aşa ceva, este prea mult. Trebuiau făcute zece spitale adevărate, pline de echipamente. Dacă toţi daţi banii. Oameni care stau să vireze bani din stânga în dreapta. Deja au început să transpară lucrurile astea (…) Vreau să ne putem îmbrăţişa, nu prostia asta cu cotul", a încheiat cântăreţul. 

2 dan bittman nu crede in coronavirus 1 jpg jpeg

Adrian Streinu-Cercel îi răspunde lui Dan Bittman: "Nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt"

După afirmaţiile făcute de Dan Bittman, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a reacţionat: "Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toti avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi", a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Foto: Facebook