Dan Cruceru: "Am avut covid. Am avut virusul, cu simptome, ca la carte"

10 septembrie, 2020
1 dan jpg jpeg

Dan Cruceru a avut coronavirus şi a stat 10 zile în spital. Aproape toată familia s-a confruntat cu această boală. Acum prezentatorul TV a mers şi a donat plasmă.

"Am avut Covid. Iar acum simt că pot să vorbesc despre asta pentru că are legătură cu ceva mai mult decât o experienţă strict personală. Are legătură cu salvarea altor vieţi. Am avut virusul, cu simptome, ca la carte. Şi aproape toată familia mea a trecut prin această boală. Am fost internaţi timp de zece zile în spital. Totul în urmă cu mai bine de o lună. Ne-a fost rău, dar acum suntem cu toţii foarte bine.

În acea perioadă, nu eram implicat în vreun proiect de televiziune, iar interacţiunile mele, înainte de aflarea diagnosticului, fuseseră doar cu persoane foarte apropiate. Din fericire, nimeni altcineva nu a fost infectat de către noi. Relatarea mea despre experienţa bolii mi-aş dori să o limitez la cele deja afirmate. 

Am fost contactat în repetate rânduri, după externare, de cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Haideţi să donaţi plasmă! E mare nevoie de asta şi ar fi păcat să nu o faceţi!

Din toată familia, am fost singurul eligibil pentru donare. Cei care pot dona plasmă după Covid sunt foarte puţini. Trebuie să fie sănătoşi, să nu se afle sub un tratament, să nu fi suferit operaţii în ultima vreme, sunt multe condiţii care trebuie îndeplinite ca o persoană să fie declarată eligibilă. Şi, la final, rămân foarte puţini.

Iar tratamentul cu plasmă este cel mai bun împotriva acestei boli. Plasma de la un pacient vindecat de Covid conţine anticorpi specifici şi, mai ales pentru cazurile grave, e un fel de “elixir” pentru vindecare”, a mărturisit Cruceru pe blog.

Dan nu a mers să doneze imediat, ci doar atunci când a fost rugat de un prieten. “Mi-a fost teamă de proceduri, de ceva ce nu cunoşteam suficient, am inventat scuze. Până în urmă cu câteva zile, când un prieten m-a abordat pe acelaşi subiect: să merg să donez plasmă pentru o cunoştinţă de-ale lui. Un puşti de doar 21 de ani în stare gravă. Da, doar 21 de ani, în stare gravă din cauza Covid. Atunci am realizat că TREBUIE! De obicei, pentru că asta este firea umană, abia când bolnavii ne sunt cumva apropiaţi, ne gândim cu adevărat şi la celălalt şi acţionăm.

Din păcate nu îl pot ajuta pe acest tânăr. Are grupa de sânge 01 Negativ, iar eu alta. Deci nu poate primi plasmă de la mine. Poate, cu ocazia asta, cineva care află despre povestea lui l-ar putea ajuta.

După toată discuţia despre acel tânăr, însă, am realizat că am fost un egoist. M-au înspăimântat o înţepătură şi nişte proceduri, am găsit tot felul de scuze. Iar acum, îmi pare tare rău că am irosit câteva săptămâni.

Astăzi am fost şi am donat plasmă. Temerile mele au fost complet nejustificate. Donatorii de plasmă sunt trataţi ca nişte eroi. Nu stai deloc la coadă, iar medicii şi asistentele te primesc cu mare drag. Se bucură sincer că vii să ajuţi, am simţit simpatia lor tot timpul. Procedura în sine de donare de sânge, transformarea lui în plasmă şi reintroducerea în corp, durează aproximativ o oră. Înainte trebuie să completezi cateva formulare şi să mai treci câteva teste. În total, petreci două ore ca să salvezi un om”.Recente pe Ok! Magazine

Carmen Electra, Getty (1) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg