Dan Negru, revoltat de filmul câştigător la Berlin: ”Băgaţi-vă ”Ursul de aur” în fund!”

26 februarie, 2018
dan negru touch me not jpeg

Victorie răsunătoare la Berlinale pentru regizoarea Adina Pintilie! Filmul ei, ”Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, a plecat acasă cu premiul Ursul de Aur, la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Berlin. Totuşi, nu toţi au fost de acord că acest film merita premiat, unii susţinând că subiectul abordat ar fi tabu şi nimic mai mult. Dan Negru a fost printre aceia care şi-au manifestat vehement dezaprobarea vizavi de premiul câştigat.

Adina Pintilie acceptând ”Ursul de Aur” pentru filmul ”Touch Me Not”

Preşedintele juriului, regizorul Tom Tykwer, a declarat în introducerea câştigătorului premiului Ursul de Aur: "Vrem să decernăm premii nu numai pentru ce poate cinematografia şi pentru locul în care se află, ci şi pentru unde poate ajunge în viitor", precizează Mediafax. Totuşi, această remarcă nu l-a convins pe Dan Negru de meritul filmului ”Touch Me Not”. Dimpotrivă! Prezentatorul a postat pe contul lui de Facebook un mesaj vehement prin care spune că subiectul filmului nu ar fi unul demn de… premiu!

image
image

”Băgaţi-vă “Ursul de aur” în fund! Dacă aş posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie încearca să-şi vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în faţa ei. Şi ăla stă şi se masturbează. Iaca filmu’. Ştiu, nu înţeleg eu masturbarea ca artă. Dar toţi “Urşii de Aur” fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve şi înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piaţa liberă sunt falimentare, n-au public. Băgaţi-vă “Urşii” în fund !”, a scris, Dan Negru, pe contul lui de Facebook.

Şi-a exprimat părerea pe contul de Facebook

După cum era de aşteptat, afirmaţiile lui n-au rămas fără ecou. Cătălin Anchidin a fost printre cei care i-au dat replică omului de televiziune: ”Domnule Dan Negru, m-am tot gândit dacă să bag sau nu în seamă textul dumneavoastră de pe Facebook. În cele din urmă am hotărât să o fac, pentru că m-am simţit mult prea jignit. O să încep prin a vă spune că am lucrat pentru două filme care au luat “urşi”: “Poziţia Copilului” (Ursul de Aur) si “Aferim!” (Urs de Argint). Ambele filme au umplut sălile din România şi ambele producţii au depăşit nişte recorduri de spectatori sau de încasări la vremea lansării lor. (…) Domnule Dan Negru, într-o ţară în care televiziunile sunt mai preocupate de ceara din urechile unor vedete de carton, în care dumneavoastră faceţi sau aţi făcut audienţă cu momente de „chiloţăreală” pe care dacă le-aş pune pe facebook mi-aş lua report instant, mai suntem şi noi, ăştia cărora ne place să promovăm şi altfel de produse, care poate că nu sunt accesibile tuturor, dar asta şi pentru că televiziunile sunt mai degrabă interesate de subiecte tabloid decât de artă. Cu toate acestea, nu v-am invitat niciodată să vă băgaţi audienţele în dos. Data viitoare când mai aruncaţi cu noroi în ceva ce nu stăpâniţi, ci doar presupuneţi, v-aş ruga să vă uitaţi ce promovează postul la care lucraţi şi pe care, implicit, îl reprezentaţi.”, a scris Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuţi PR de film, pe contul lui de Facebook.

Regizoarea Adina Pintilie a mai primit, sâmbătă seară, pentru acelaşi film, premiul pentru cel mai bun debut, din partea unui juriu care l-a avut în componenţă şi pe regizorul Călin Peter Netzer.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg