Dan Puric revine pe scenă. Unde poate fi văzut

30 iulie, 2021
4 puric jpg jpeg

Cu aceeaşi forţă creatoare cu care şi-a obişnuit publicul spectator,  Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuţi actori, eseişti şi regizori din România, revine în lumina reflectoarelor alături de violoncelistul Adrian Naidin cu un eveniment cultural de proporţii, cu un nume sugestiv: „2 ROMÂNI”.

Spectacolul va avea loc pe 24 august, de la ora 20:00, la Grădina de Vară Herăstrău (Parcul Herăstrău, intrarea dinspre Arcul de Triumf) şi reprezintă un discurs coerent, profund emoţionant, ce vizează absurdul existenţei, în formele sale cele mai surprinzătoare, transpus pe acordurile muzicale fascinante ale violoncelistului şi compozitorului Adrian Naidin, un adevărat artist al cuvintelor atent meşteşugite.

DAN PURIC: „Pentru că este de ajuns ca să reîncepem să fim din nou ceea ce am fost şi mai mult decât atât! S-a spus: „La ce bun artistul pe vreme de secetă? Ca să aducă aminte că există ploaia!” Şi atunci, la ce bun „2 români” într-o Românie despărţită de sine? Ca să ne aducă aminte că am fost UNA, uniţi în acelaşi Duh. Şi-atunci în plină pustie a lumii de azi, noi, cei „2 români” ne cerem dreptul legitim la Primăvară. Vă invităm să-l cerem dimpreună! Să-l cerem dimpreună, amintindu-ne cine şi ce am fost!

Ce minune şi ce unicat de paradox acest popor român! Cum a putut el dăinui în faţa istoriei atroce în mod neaşteptat pentru celelalte popoare ale lumii, doar prin cele două cetăţi ale sale indestructibile: CREDINŢA şi UMORUL?! Am spus umorul şi nu băşcălia, acea haină terfelită şi murdară a omului căzut din condiţia omeniei lui. Pesemne atunci când ne-a plămădit ca neam, El, Creatorul, atunci în momentul acela când sufla asupra bucăţii de lut care trebuia să fie poporul român, a zâmbit, având totuşi neaşteptat şi o lacrimă în colţul ochiului.

<< Acesta va fi chipul tău cu care vei birui lumea! Du-te, nu te teme!>>

A şoptit Atotputernicul acelei bucăţi de lut, care tocmai prindea viaţă. Şi astfel, din clipa aceea însfinţită, noi ca neam am plecat la drum cu acel zâmbet de senin sufletesc plin de omenie, ce izvora parcă dintr-o adâncă înţelegere a lumii, fără nicio tresărire în faţa urâtului, dar având în acelaşi timp, în colţul ochiului, acea Lacrimă eternă, rodul nepreţuit de noi astăzi a unui neam nevinovat, ce-a trebuit mereu să plătească pentru alţii.

Vă invit alături de bunul meu prieten, Adrian Naidin, şi el o lacrimă de artist, acum, în momentele acestea de răstrişte sufletească, să ne refacem imunitatea fiinţei româneşti, aducându-ne aminte dimpreună de acestă tainică şi intraductibilă moştenire, de acest Sfânt Chip al neamului în care n-a fost niciodată loc pentru istoria meschină ce-a vrut şi vrea să ne uite ca neam în negura ei, deoarece el, Chipul, l-a oglindit întotdeauna doar pe Bunul Dumnezeu!”

Biletele au fost puse în vânzare. Preţul unuia variază în funcţie de categoria de loc, între 54 lei şi 72 lei, până la data de 11 august, în perioada Early Bird.

Vizionarea spectacolului este permisă numai cu purtărea măştii de protecţie şi nu este nevoie de dovada scrisă a vaccinării sau a unui test negativ.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}