David Beckham, lordul gazonului. Ce-ar mai fi de descoperit despre el?

16 decembrie, 2015
David Beckham jpeg

David Beckham pentru HM

Cel mai sexy bărbat din lume, gentleman ferchezuit, model de lenjerie intimă, tată extraordinar... Îşi aduce aminte cineva că britanicul ăcesta cu alură de star de Hollywood a jucat, odată, fotbal? Şi c-a jucat al naibii de bine?

Pe 16 mai 2013, un David Beckham în lacrimi spunea farewell sportului rege, într-un meci pentru echipa franceză Paris Saint-Germain. Avea 38 de ani şi ştia că a venit momentul să iasă de pe teren cu fruntea sus, ca un învingător, după o carieră de peste 20 de ani. Dar cel care va fi identificat pentru totdeauna de orice microbist serios cu echipa Manchester United şi cu banderola de căpitan al Angliei nu a dispărut în anonimat, cum păţesc mai toţi marii, după retragere. La cei 40 de ani ai săi, David este atât de actual şi mai atrăgător ca niciodată, astfel încât editorii revistei „People“ au considerat că fostul fotbalist este cea mai bună alegere pentru coroana de cel mai sexy bărbat în viaţă, anul acesta. Ce-a avut de spus David? „Le mulţumesc hairstilistului meu, celui care se ocupă de haine şi Photoshop-ului.“ Sexy şi cu simţul umorului, deci…

Dar cum a început povestea acestui britanic şic, pe numele lui David Robert Joseph Beckham? S-a întâmplat ca pe 2 mai 1975, într-o suburbie a Londrei să vină pe lume singurul băiat din familia Beckham (starul mai are două surori). Ca o coincidenţă amuzantă, mama lui David, Sandra Georgina, lucra pe atunci ca hairstilist… Poate de aici şi obsesia fotbalistului pentru frezele acelea atât de studiate, chiar şi pe terenul de joc. Într-un interviu din 2007, David avea să mărturisească că, la şcoală, de câte ori era întrebat ce vrea să fie când va fi mare, răspunsul era acelaşi: fotbalist. „Atunci, profesorul continua: «Nu, ce meserie vrei să ai?» Dar acela era singurul lucru pe care voiam să îl fac.“ Asta în ciuda faptului că elevul Beckham era atras cel mai mult de orele de Artă.

Dar între tânărul londonez şi dragostea lui pentru balonul rotund nu putea sta nici Arta şi, de fapt, nici şcoala, pe care David o părăseşte la 16 ani pentru a se concentra pe ce era atunci mai important. Echipa de juniori a clubului Manchester United. Iar la 18 ani, David îşi face cel mai frumos cadou de majorat, îmbrăcând culorile echipei în primul lui meci la profesionişti, iar ochii cunoscători au observat în el un fin specialist în lovituri libere şi un mijlocaş cu abilităţi de golgheter. De fapt, asta îl făcea special pe Beckham, că era în stare să marcheze în cele mai tensionate momente.

În 1996 şi 1997, David şi echipa sa de suflet erau pe cai mari, cele două titluri obţinute atunci în Premier League aducându-i şi lui Beckham partea lui de recunoaştere, drept cel mai bun tânăr jucător al Regatului. Mai mult, în acelaşi an 1997, David primea acel tricou iconic, cu numărul 7, cel care avea să-i guverneze cariera şi chiar viaţa, având în vedere că fiica lui este botezată şi Seven. Îl mai purtaseră înaintea lui Bryan Robson şi Eric Cantona, iar după el, Cristiano Ronaldo.

David şi Victoria Beckham

Tot anul 1997 a fost unul crucial pentru bărbatul David Beckham, căci atunci avea s-o întâlnească pe Posh Spice, pe atunci Victoria Adams, iar noul cuplu tânăr, frumos şi de succes avea să facă deliciul tabloidelor. E adevărat că şi cei doi le dădeau paparazzilor apă la moară, fiind nelipsiţi de pe scena mondenă şi îmbrăcându-se deseori în ţinute penibil de asortate. Să aibă asta legătură cu afecţiunea de care suferă David, sindromul obsesiv-compulsiv, fotbalistul fiind agitat dacă lucrurile din jurul lui nu sunt organizate şi, pe cât posibil, în pereche?

Numai antrenorul lui David de la Manchester, Alex Ferguson, nu era deloc încântat de această asociere a elevului său cu Victoria.

„Nu am avut deloc probleme cu el până când s-a căsătorit. Lucra cu antrenorii de la academie chiar şi noaptea, era un tânăr fantastic. Dar când s-a căsătorit cu showbizul, viaţa lui n-a mai fost la fel. A devenit o mare celebritate, iar fotbalul, doar o mică parte din viaţa lui“ avea să declare, în 2007, Alex Ferguson. E clar că acesta nu era fan Spice Girls… Ba, mai mult, relaţia elev-antrenor s-a deteriorat atât de mult, încât Ferguson, într-o criză de nervi, l-a lovit pe Becks cu o gheată de fotbal în faţă, la vestiare.

Şi Ferguson a cam avut dreptate, căci nunta lui David şi-a Victoriei, din 1999, una care a costat 800.000 de dolari, a ţinut primele pagini ale ziarelor, iar revista OK! UK a cumpărat drepturile fotografiilor pentru suma de 2,2 milioane de dolari. Proaspeţii soţi Beckham şi-au făcut şi un extravagant cadou de nuntă, reşedinţa lor din Hertfordshire, în valoare de 7,5 milioane de lire sterline, denumită neoficial Beckingham Palace.

Lumea lui David devenea una posh, însă la Manchester United cu acel antrenor cu ieşiri violente nu mai era de stat. În 2003, David semna cu galacticii de la Real Madrid pentru ameţitoarea sumă de 40 de milioane de dolari. Din păcate, fotbalistul englez nu a răspuns cu aceeaşi monedă, fiind mai mereu accidentat şi ieşit din formă. Poate c-a fost vorba şi despre talismanul lui, acel număr şapte de pe tricou, folosit de alt jucător al Realului, astfel încât David a fost nevoit să joace cu unul nou: 23. Era perioada acea când britanicul era mai degrabă frumuşel decât eficient, pe teren.

David şi trei dintre copiii săi

Poate de aceea mutarea lui în Los Angeles, în 2008, a venit ca un pas firesc pentru mondenul blondin, acesta fiind cumpărat de clubul LA Galaxy pentru o sumă, hai să fim serioşi, exagerată. 250 de milioane de dolari pentru cinci ani?!?

Dar investiţia echipei de fotbal a meritat, căci la 48 de ore de la semnarea contractului cu Becks, Galaxy a vândut peste 5.000 de bilete pentru acel sezon. Iar un superstar de la Hollywood precum Tom Cruise devenea noul lui vecin, prilej pentru acesta să organizeze o petrecere de bun venit pentru soţii Beckham în Lala Land. Cu toate acestea, David ştia că, în State, fotbalul nu avea consistenţa celui european, aşa că a acceptat bucuros să fie împrumutat la AC Milan, în 2009 şi 2010, pentru a mai experimenta şi el un joc de calitate.

Tot la un club de pe bătrânul continent avea să pună Becks punct carierei sale, însă nu în Anglia, unde îl chema inima, ci în Franţa, la Paris Saint-Germain. În 2013, aşadar, fotbalistul semna un contract de cinci luni cu clubul francez, donându-şi întregul salariu unei organizaţii caritabile pentru copii. Şi, exact după cinci luni, pe 16 mai 2013, David îşi juca meciul de retragere, un moment emoţionant care avea să ne arate cât de uman şi sensibil este acest mare jucător, adesea judecat prea aspru pentru mondenitatea lui.

„Dacă îmi spuneai când eram mic că voi juca şi voi câştiga trofee cu echipa mea din copilărie, Manchester United, că voi purta banderola de căpitan cu mândrie şi voi juca pentru ţara mea de peste 100 de ori, că voi ajunge la unele dintre cele mai mari cluburi din lume, ţi-aş fi răspuns că nu e posibil. Sunt norocos că mi-am împlinit visele“, declara, atunci, David, unul dintre cei mai mari ambasadori pe care i-a văzut acest sport. Poate că fotbalul a pierdut, acum doi ani, pe una dintre cele mai mari stele ale lui, însă, în acelaşi timp, copiii lui David, Brooklyn, Romeo, Cruz şi Harper, au câştigat cel mai simpatic tată. Şi cel mai sexy, totodată.

Foto: guliver/getty images, photoland/corbis images, heptaRecente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg