David Beckham, premiat de BBC pentru întreaga carieră

20 decembrie, 2010

Fotbalistul a fost distins ieri seară cu prestigiosul trofeu „Lifetime Achievement Award”, în cadrul galei BBC Sports Personality of the Year, desfăşurate în Birmingham. Dacă David, ovaţionat frenetic de publicul ridicat în picioare, a reuşit să nu plângă, Victoriei Beckham i-au dat lacrimile

Fotbalistul a fost distins ieri seară cu prestigiosul trofeu „Lifetime Achievement Award”, în cadrul galei BBC Sports Personality of the Year, desfăşurate în Birmingham.

Premiul vine ca o recunoaştere a meritelor lui David în fotbal, după o carieră de succes începută în 1992, când avea 17 ani, la Manchester United. Dacă David, ovaţionat frenetic de publicul ridicat în picioare, a reuşit să nu plângă (deşi era vizibil emoţionat), Victoriei Beckham i-au dat lacrimile în momentul în care soţul său a urcat pe scenă. Alături de ea, în primul rând al sălii, s-au aflat Sandra, mama fotbalistului, precum şi Brooklyn (11), Romeo (8) şi Cruz (4), cei trei băieţi ai cuplului Beckham.

„Fotbalul este un joc de echipă şi fără sprijinul coechipierilor n-aş fi fost azi aici”, a spus Beckham în discursul de acceptare a premiului. „Am fost îndeajuns de norocos încât să joc, de-a lungul anilor, cu unele dintre cele mai bune echipe din lume. Dar să joc pentru echipa naţională a Angliei este una dintre cele mai mari realizări din cariera mea. Am avut ocazia să evoluez sub îndrumarea unora dintre cei mai buni antrenori, dar pentru mine, cel mai bun manager din fotbal, care rămâne ca un al doilea tată pentru mine după atâţia ani de când îl cunosc, este Sir Alex Ferguson”. Premiul este cu-atât mai important pentru David cu cât în 2001 i-a revenit chiar lui Sir Alex Ferguson. Printre câştigătorii trofeului din anii trecuţi se numără Bjorn Borg, Pelé şi Martina Navratilova.

Sportivul n-a uitat să le mulţumească părinţilor şi last, but nost least, fiilor săi şi soţiei – „nu doar pentru că mi-a dăruit trei băieţi minunaţi, dar şi pentru sprijinul pe care mi-l oferă. Ea este o sursă de inspiraţie pentru mine în fiecare zi”, a spus David despre Victoria.

Urmăreşte mai jos acest moment al galei BBC.

Foto: NorthfotoRecente pe Ok! Magazine

Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg